Nekdaj je prevladovala belina, ki še danes velja za čisto klasiko, zatem so se trendi obrnili v prid živahnih tonov, zadnja leta pa prevladujejo pastelni toni, zemeljske barve in bogati odtenki. Barvni odtenek stene je pogosto zelo premišljena odločitev, pri tem upoštevamo namembnost prostora, osvetlitev, stil in že vnaprej izbrano opremo. Velikokrat je izbira, sploh ob pogledu na barvno paleto, še kako zahtevna, zato vam morda pridejo prav smernice za prihajajoče leto.

Trendi se gibljejo vse od globokih odtenkov zelene do živahnih odtenkov modrine, nazaj k elegantnemu pastelu.

Topli pasteli

Pastelni odtenki so priljubljeni že zadnjih nekaj let, v prihodnjem pa strokovnjaki napovedujejo porast toplih odtenkov pastelov z zemeljskimi podtoni. Navdih lahko najdete tako v jesenski paleti barv kot tudi živahnejših, a umirjenih, spomladanskih tonih.

Drzna monokromatičnost

Ni nujno, da monokromatični videz deluje dolgočasno, izžeto. Z drznimi modrimi odtenki kot je kobaltova modra ali barva jajčevca lahko prostoru vrnete ritem, sočasno pa poskrbite za ravno pravo mero elegance.

Globoki odtenki

Zadnje čase strokovnjaki opažajo močen porast ljudi, ki se odločajo za bogate, globoke odtenke. Na katere barve pomislite ob muhastem vremenu? Dodajte jim kanček elegance in obarvajte sobo v bogate odtenke zelene. Ti odtenki so po mnenju številnih ne le misteriozni, temveč prostor naredijo še nekoliko bolj zanimiv. V kombinaciji z živahnimi kosi pohištva v odtenkih rumene bo soba zaživela.

Vir: sfgirlbybay

Organsko gibanje

Če se vsi svetovni trendi obračajo k naravi in ohranjanju okolja, temu sledijo tudi dizajnerski odtenki. V letu 2020 se smernice odmikajo od hladnih odtenkov proti toplejšim, organskim. Če želite ustvariti brezčasen videz ne morete zgrešiti z toplimi nevtralnimi toni.

Vir: sfgirlbybay

Vrnitev k zemlji

Zemeljski toni so spet v samem vrhu najbolj zaželenih. Izbirate lahko med odtenki čokoladno rjave, vse mogočimi barvami vina, olivno zeleno in oker. Te so za svoje vzeli tudi številni oblikovalci, ki na ta način ustvarjajo domačnost in toplino. Namig: V te barve odenite stene ali kavč.

Vir: sfgirlbybay