Ste se naveličali golih sten, po možnosti zelo enoličnih barv? Popestrite jih lahko izjemno hitro: s pikami. Ne boste verjeli, kako lahko še tako majhne pike naredijo veliko spremembo.

Padajo z neba

Pike poskrbijo za razigran dizajn. Na steno so lahko narisane ali nalepljene, v vsakem primeru pa jih lahko razporejate poljubno in sploh ni treba, da sledite kakšnemu strogemu, vnaprej določenemu vzorcu. Priporočamo malce nametane pike v kotu sobe. Zdelo se bo, kot bi padale z neba…

Pisani konfeti

Pisane pike, ki so razporejene vse vprek po steni, ustvarjajo videz konfetov. Z njimi lahko vnesete v prostor barvne poudarke, če se posamezne pike delno prekrivajo z drugimi pikami, pa poskrbite še za iluzijo globine. Posebej lepo se konfetne pike podajo v otroške in mladinske sobe.

Preprosto, a sofisticirano

Pike včasih delujejo ceneno, malce nezrelo, zato jih hitreje povezujemo z igralnicami in otroškimi sobami, ne predstavljamo pa si jih v spalnici za odrasle. Vendar lahko z njimi ustvarite tudi precej odrasel videz. Majhne, minimalistične pike, sploh v črni ali metalni barvi, so prav sofisticirane.

Velike pike

Če ste res velik ljubitelj pik in po značaju drzni, ne bo nič narobe, da z njimi malce pretiravate. Odločite se za večjo velikost pik in pa takšne, ki so votle, saj ustvarijo posebno dramatičen učinek. Na primer v pisarni.

Poglejte navzgor

Pike niso samo za na steno, odlično se obnesejo tudi na stropu. Tu je odličen primer dekliške sobe z zlatimi pikami na stropu.

Kreativne oblike

Iščete nekaj bolj kreativnega? Potem je dobra ideja nakup nalepke v obliki drevesnega debla. A namesto s krošnjo, deblo dopolnite s pikami različnih velikosti in barv.

Unikaten dizajn

S pikami v obliki nalepk lahko res ustvarite enkraten dizajn. In če vam rezultat ne bo všeč, jih enostavno odlepite in začnete znova. Tako unikatno, a hkrati enostavno!

Foto: Pinterest