Sveže sadje, hamburger ali morda muffin? Katerakoli jed vam pade na pamet, zelo verjetno je, da so po njej naredili tudi kakšen kos pohištva ali dodatek za dom. Tako je pica postala spalna vreča, banana svetilka in čokolada navdih za keramične ploščice. Seznama pa še ni konec… predstavljamo vam najbolj gurmansko pohištvo, kar si ga lahko zamislite!

Pohištvo v obliki jedi, kot so pomfrit, kolački, banane in sladoled, boste morda z oklevanjem umestili v interjer, vendar so prav to tisti dodatki, ki naredijo ambient bolj zabavnega in sproščen. Sedežne vreče v obliki sladoleda torej ni treba skrivati le v otroški sobi, lahko jo kot poudarek postavite kamorkoli: čeprav se morda zdi izven konteksta, bo naredila potreben vtis. Navsezadnje gre vse skozi želodec: tako ljubezen kot notranji dizajn!

slastno pohištvo

Da to drži, dokazujejo tudi velika pohištvena podjetja, ki so v strokovnih krogih priznana in cenjena. Tako so, na primer, pri italijanskem Seletti-ju v sodelovanju s studiem Job lani predstavili omejeno zbirko oblazinjenega pohištva po vzoru dveh tipičnih jedi sodobnega mestnega človeka: hamburgerja in »hot dog-a«. Prikladno je obema dodana paradižnikova in kumarična blazina.

slastno pohištvo

Zraven hamburgerja se običajno poda pomfrit in tudi ta je postal imeniten navdih za pohištvo. Rumena postelja Bolzan Letti Cubed Bed morda na prvi pogled deluje ceneno, a s svojo obliko v resnici sega preko »fast food« pohištva. Okvir iz kovinskih palic, ki so med seboj zlepljene, lahko učinkuje zelo abstraktno. Zaobljeni robovi pa moderno in so primerni tudi za sodobno zasnovane domove.

slastno pohištvo

Keramične ploščice Onza (MUT Design) svojo obliko črpajo iz čokoladnih reber. V kolekciji so sive, terakota in bele, na voljo pa so v treh oblikah z nevidnimi spoji. Lahko jih kombinirate v neskončno možnih vzorcev.

slastno pohištvo

Poleg čokolade lahko za posladek sežete tudi po banani. Kaj pravite na bananin stol? Nastal je v studiu Wamhouse, ime pa so mu dali Zjeddzony, kar po poljsko pomeni »pojesti«. Rumeno ohišje z mehko belo notranjostjo deluje zelo luksuzno, zato ga brez sramu lahko postavite tudi v najbolj imenitno dnevno sobo.

slastno pohištvo

Za češnjo na tortici pa še češnjev pripomoček. WC ščetka in koš za v kopalnico. Domislilo se ju je tajvansko podjetje Qualy in z njima poželo že kar nekaj navdušujočih komentarjev. Oboje je na oko estetsko, čeprav je njun glavni namen skriti bolj neestetsko vsebino. In to obema tudi odlično uspe!

Foto: Pinterest, Seletti, Diego Gugliermetto