Dom slovenskega oblikovanja premierno v oddaji Ambienti

I feel design odpira svoja vrata v ponedeljek, 17. oktobra

0

Pop-up flat I FEEL DESIGN, predhodnik Doma slovenskega oblikovanja, je za kratek čas prvič odprl svoja vrata v Berlinu. Projekt se zdaj seli še k nam, kjer se bo v ljubljanskem stanovanju predstavilo več kot 30 blagovnih znamk slovenskega oblikovanja.

Avtorja projekta, Tina Semolič in Rok Avsec, sta v Berlinu skupaj z arhitektko Ano Gruden opremila stanovanje izključno z izdelki slovenskega oblikovanja; mednarodni javnosti se je julija skupaj predstavilo 18 avtorjev in podjetij.

Dobre tri mesece kasneje Dom slovenskega oblikovanja vrata odpira v Ljubljani, projekt pa je zastavljen še ambiciozneje, saj se bo v skoraj treh tednih na njem predstavilo več kot 30 blagovnih znamk, razstavo pa bodo popestrili tudi številni dogodki.

Stanovanje, umeščeno v objekt Dunajskih mozaikov avtorske skupine Abiro, v sodobno večstanovanjsko stavbo, je v celoti opremljeno in popolnoma funkcionalno: v njem najdemo spalnico, opremljeno s posteljo in posteljnino, kuhinjo s kuhinjskimi potrebščinami in jedilnico s porcelanom, dnevno sobo, v kateri po igračah sodeč prebiva mlada družina, z delovnim kotičkom in nekaterimi ravno dovolj osebnimi stvarmi, da občutek, da smo vstopili v razstavni salon, izgine. V stanovanju, ki kar žari od mladostne energije, ki jo izžareva popolnoma specifičen, igriv in spogledljiv slovenski dizajn, lahko preizkusimo in med seboj primerjamo posamezne izdelke, hkrati pa se pozanimamo o ceni in naročilu.

Bolj zagnani se bodo lahko udeležili enega od šestih dogodkov, ki bodo izvedeni med projektom – treh svetovalnic (arhitekturne, nepremičninske in svetovalnice o prenovi), dveh kuharskih dogodkov in pa delavnice »Lego za možgansko nego«.

Slovenski oblikovalci se vse pogosteje samoiniciativno združujejo pod eno streho ter s tem krepijo konkurenčnost in prepoznavnost na domačem in tujem trgu. S projekti, kot je Dom slovenskega oblikovanja, pa hkrati še dokazujejo domačim oblikovalskim sladokuscem, da je kvalitetnih in oblikovno dovršenih oblikovalskih izdelkov toliko, da lahko z njimi opremimo kar nekaj stanovanj.

Dom slovenskega oblikovanja bo odprt do 3. 11. 2016, s predhodno prijavo pa ga bo moč obiskati vsak dan od ponedeljka do petka med 15. in 19. uro in v soboto med 10. in 12.

fotografije: Janez Marolt

Prejšnji članekStudio za modno oblikovalko
Naslednji članek3S design
Notranja oblikovalka, ki rada izkuša, opisuje in oblikuje lepe prostore. Ceni kvalitetno oblikovanje, dobre zgodbe in raznolike stile, ki jih srečuje na svoji profesionalni poti. Dosegljiva na spodnjih kontaktih: