Sodobni bivak nudi zavetje planincem

Planinci, ki obiskujejo visokogorje, so nanj gotovo že naleteli, tisti, ki se na Skuto (2070 metrov nadmorske višine) šele odpravljate, pa si vzemite čas za nočni postanek v novem bivaku, iz katerega se vam ponujajo čudoviti razgledi.

0

Bivak je nastal v sodelovanju številnih mednarodnih inštitucij, od katerih kot najvidnejša izstopi harvardska Šola za arhitekturo, kjer že nekaj let zapovrstjo svoje znanje na mlado generacijo študentov predajata Špela Videčnik in Rok Oman (OFIS arhitekti).

Študentje so v okviru njune delavnice izdelali štirinajst predlogov za sodobni bivak, ki je moral poleg osnovne estetike in prilagojenosti (za gradnjo) zahtevni lokaciji zadostiti še  ekstremnim vremenskim in visokogorskim razmeram.

Najboljši izmed predlogov je bil realiziran in na lokacijo postavljen s pomočjo sponzorjev in prostovoljcev.

Obiskovalci lahko v skromnem interierju prenočijo s pogledom na dolino Kamniške Bistrice, Skuto in Kamniško-Savinjske Alpe.

arhitekti: OFIS arhitekti in Šola za arhitekturo Univerze v Harvardu

Fotografije: Anže Čokl, Janez Marolt

Prejšnji članekStari skedenj z novo dušo
Naslednji članekHiša s kraško dušo
Notranja oblikovalka, ki rada izkuša, opisuje in oblikuje lepe prostore. Ceni kvalitetno oblikovanje, dobre zgodbe in raznolike stile, ki jih srečuje na svoji profesionalni poti. Dosegljiva na spodnjih kontaktih: