Medtem ko prihod jeseni mnoge razveseljuje zaradi sezone gob in kostanja, pa lahko ljubitelje žara hladnejši del leta onesrečuje. Počasi bo treba zaključiti peko zunaj, pospraviti žar v garažo in začeti odštevati mesece do naslednje pomladi. Kaj pa, če bi vam zaupali, da ob žaru lahko druženje s prijatelji raztegnete čez celo leto? Le pravo pergolo potrebujete, ki bo vašo teraso spremenila v podaljšano dnevno sobo in tudi ob slabem vremenu omogočila organizacijo zabave ali piknika.

Privlačnost podaljšanih dnevnih sob na prostem

Koncept dnevne sobe na prostem je v zadnjih letih pridobil izjemno priljubljenost. Marsikdo od nas išče načine, kako razširiti svoj življenjski prostor izven meja zaprtega doma, kar bi nam omogočilo, da se povežemo z naravo in uživamo na prostem, hkrati pa ohranimo udobje doma. Ne glede na to, ali gre za prijetno družinsko srečanje, večerjo na prostem ali le miren trenutek sprostitve, podaljšane dnevne sobe na prostem ponujajo popolno okolje za najrazličnejše dejavnosti, vključno z med Slovenci zelo priljubljeno peko na žaru.

Nepredvidljivo vreme

Eden največjih izzivov pri ustvarjanju funkcionalnega zunanjega bivalnega prostora je soočanje s spreminjajočimi se vremenskimi razmerami. Narava je znana po svoji nepredvidljivosti, močni sunki vetra ali žgoče sonce lahko hitro prekrižajo naše načrte na prostem. Pa ne za dolgo …

Na srečo se tukaj ponuja rešitev v obliki bioklimatske Hard-Top pergole, ki so jo pred 10 leti razvili v podjetju Inoxvrbovšek, njena posebnost v primerjavi s klasičnimi pergolami pa je 100-odstotna vodotesnost ter visoka odpornost na veter, točo, sneg …

»Jeseni 2012 Google nikjer na svetu ni našel lamelne vodotesne pergole, zato smo vse rešitve razvijali in testirali sami. Zadali smo si cilj, da je popolnoma vodotesna, da prepušča čim več sonca in da lahko uporabnik po pergoli hodi, kadar čisti okna ali fasado. Oblikovali smo lamelo, široko 30 cm z debelino 4 cm na sredini, ki se na obe strani stanjša na 1 cm. S tem smo dobili zelo široko razmaknjene lamele, ki prepuščajo ogromne (do 25 cm) široke snope sonca in vedno le 4 cm sence,« opisuje direktor podjetja Zdene Vrbovšek.

Hard-Top pergola je moderen arhitekturni element najvišje kakovosti, ki z motorno rotacijo lamel regulirano prepušča do 80 % sonca, kadar to želite, zadrži pomladanski ali jesenski naliv, v vročih poletnih dneh skrbi za senco in ohrani teraso suho tudi pozimi.

Rešitev za vsak letni čas

Hard-Top pergola je zasnovana z mislijo na nepredvidljivo vreme. Z njo je možno nadzirati količino svetlobe in sence, z dodanimi stranskimi brisoleji lahko preprečite nadležen veter in ustavite dež, ki ga nosi postrani, zato lahko v vseh letnih časih izkoristite zunanji prostor po svojih željah.

Prednosti Hard-Top pergole pa je še mnogo več:  

  • Je 100 % nerjaveča, vodotesna in ne potrebuje vzdrževanja.
  • Se popolnoma prilagodi vašim potrebam. Lahko je samostoječa, pritrjena na objekt, vgrajena v strop ali streho.
  • Sami lahko določite dimenzije pergole, razpon med stebri je lahko vse do 9 m.
  • Izberete eno od 7 barv, ki se najbolje ujema z vašim objektom in okolico.
  • Hard-Top pergolo lahko opremite z dodatno opremo, kot so LED-luči z regulacijo moči, točkovne ali linijske, enobarvne ali RGB.
  • Dodate lahko stranska senčila (ZIP screene, brisoleje ali steklene stene).
  • Lahko izberete tudi senzor za dež in morebitno gretje panel.

Raj za druženje

Sploh za ljubitelje peke na žaru je bioklimatska Hard-Top pergola uresničitev sanj. V dežju ali soncu lahko zakurite žar in uživate v okusnih jedeh na svoji terasi. Ni vam treba skrbeti, da bi se premočili ali pregreli, medtem ko skrbite za obračanje čevapčičev in zrezkov; pergola nudi udoben in funkcionalen prostor za vaše kulinarične podvige, ki jim bodo zagotovo ploskali vsi povabljenci.


Za več informacij o Hard-Top pergolah se obrnite na podjetje Inoxvrbovšek, d. o. o., oziroma na njihovo spletno stran www.inoxvrbovsek.com. Vabijo vas, da jih obiščete na sedežu podjetja v Laškem ali pa povpraševanje oddate kar prek spletnega obrazca.

Fotografije: Inoxvrbovšek

Sponzorirana vsebina