Zelena, barva leta 2017, se še niti ni dobro usidrala v svet notranjega oblikovanja, ko je Pantone - vodilno podjetje na področju barv in napovedovanja trendov - že izdal nove smernice za opremljanje interierjev v letu 2018.

Izvršna direktorica Pantona, Leatrice Eiseman, je razkrila, da se bo prihodnje leto našlo nekaj za vsakogar: “Kovinske barve so klasika, a prihodnje leto bomo videli več nevtralnih barv,” je povedala. Več bo tudi prosojnih  materialov in mavričnih odtenkov, ki bodo skupaj spominjali na nežne milne mehurčke. 

Močne, intenzivne barve bodo zamenjale pastelne barvne palete, kar bo navdušilo vse ljubitelje živahnih barv: “Intenzivne barve so naravni spremljevalec našega razgibanega življenjskega sloga in vsakodnevnih miselnih procesov,” pove direktorica.

Predstavljamo osem barvnih palet, s katerimi se bomo srečevali prihodnje leto:

vir: revistaad.es

Iznajdljiva: To paleto sestavljata komplementarni modra in oranžna. “To je zelo zanimiva barvna kombinacija, saj združuje tople in hladne tone” pravi Eisenmanova, “hkrati pa od nje sploh ne moreš odtrgati pogleda.”

vir: revistaad.es

Zelenjavna: Kombinacija barv sadja in zelenjave (na primer stebelne zelene, borovnic in jajčevcev), bo v tej barvni paleti predstavljala zdrav in aktiven življenjski slog.

vir: revistaad.es

Igriva: Pomislite na “Minione”. Močna, limonina rumena se bo združevala z drugimi živahnimi odtenki. “Ljudje se bodo ustavljali in nasmihali,” pravi Eisenmanova.

vir: revistaad.es

Skrivnostna: Je pravo nasprotje ‘Igrive’. Pritajeni toni, kot sta barvi bezga in zamolklo roza, bodo skupaj ustvarili močno in zanimivo barvno paleto.

vir: revistaad.es

Daljnosežna: Topli, zemeljski odtenki, kot je koruzno rumena, se bodo mešali z rožnatimi toni. Učinek: kulturni miks.

vir: revistaad.es

Intrigantna: Paleta naravnih kovinskih tonov (znanih tudi kot “novih nevtralov”), bo poudarjena z dramatično rdečo ali žvepleno rumeno.

vir: revistaad.es

Intenzivna: Eklektična mešanica barv, ki vzbuja občutek moči in prefinjenosti, bo še poudarjena z zlato in črno.

vir: revistaad.es

Tehnološka: Živa turkizna, roza in vijolična združene s sijajno belo in kovinsko mandljevo so poklon tehnologiji. V tej paleti so nabrani toni, ki “sijejo odznotraj”.