Ker temperature v poletnih mesecih vse bolj naraščajo, postaja iskanje načinov, kako ohranjati domove hladne, glavna prednostna naloga. Čeprav je klimatska naprava za mnoge najboljša rešitev, sta lahko njena namestitev in delovanje draga, da ne omenjamo njenega vpliva na okolje. Na srečo so na voljo alternativne metode, ki ponujajo učinkovito hlajenje, na primer revolucionarna tehnologija hlajenja sten in stropov.

S klimatskimi napravami vpihavamo v prostor ohlajen zrak, vendar taka rešitev pogosto ne pride v poštev zaradi višjih stroškov elektrike, vsi niti nimajo možnosti vgradnje takšne naprave, poleg tega se je tudi težko izogniti mestom, kjer je piš zraka iz klimatske naprave močnejši in že kar neprijeten. Zato predlagamo rešitev, da prostor ohlajate s ploščami Variotherm prek sten in stropov.

Ker so plošče za stensko ali stropno hlajenje izredno lahke, jih lahko vgradite na vse vrste podlage, tudi na leseno stropno konstrukcijo oziroma neposredno čez leseno oblogo stropov. Tako odpadejo draga in zamudna gradbena dela.

Ohladite stene in strop

Hladen strop ali stena seva hlad v prostor in posledično je udobje bivanja idealno. V prostoru ni nikoli prehladno, ni nobenega pihanja in šumov ali drugih motečih dejavnikov, ki bi vam kratili spanec. Taka rešitev je preprosta, zdrava in cenovno ugodna, edino, kar zanjo potrebujete, je poleg plošč Variotherm še reverzibilna toplotna črpalka z možnostjo hlajenja.

Montaža panela na strop.

Plošče Variotherm

Plošče Variotherm imajo integrirane cevi, po katerih teče voda. Z regulacijo temperature vode hladite stropne/stenske obloge in s tem ustvarite idealno klimo v prostoru. Plošče lahko na stene in strop namestite sami in si tako še znižate stroške, pri tem pa vam za učinkovito hlajenje ni treba obložiti celotne površine prostora (dovolj je že od 70 do 80 odstotkov tlorisne površine). Ker so plošče tudi različnih dimenzij, je vgradnja preprosta, prav tako je preprosto povezovanje plošč med sabo in prilagajanje raznim drugim elementom v stropu/steni (svetila, vtičnice).

Sistem Variotherm deluje tiho in zagotavlja miren ambient. Poleg tega je okolju prijazen, prispeva k nižjim emisijam ogljika in manjšemu ekološkemu odtisu.

Ogrevanje pozimi

Isto oblogo, ki je debela le nekaj centimetrov, lahko v hladnejših mesecih uporabite za ogrevanje, kar je še posebej dobrodošlo takrat, kadar ni možno vgraditi talnega ogrevanja. Ogrevanje plošč je sevalno, podobno sončni toploti in priljubljenim IR-panelom. Površinska temperatura stropa v funkciji ogrevanja je od 23 do 35 stopinj Celzija, zaradi velike površine grelnega telesa pa so ogreta tudi tla, stene in vsi predmeti v prostoru. Pa še to: stroški za ogrevanje in hlajenje s ploščami Variotherm so zelo nizki, zato se investicija hitro poplača.

Ponudbo za hladilno-ogrevalne panele Variotherm zahtevajte v trgovinah KALCER, kjer si te sisteme lahko tudi ogledate, ali pa pošljite povpraševanje na info@kalcer.si. Čim prej, da vas poletje ne prehiti!

Sponzorirana vsebina