Blizu meje z Italijo in Slovenijo, nedaleč od priljubljenega Baškega jezera (poznanega kot Faaker See), raste sodoben večstanovanjski kompleks Cloud P. V sklopu le tega nastaja kar dvajset luksuznih stanovanj, s privatnim dostopom do jezera, bazenom in celo fitnes centrom.

Bližnji Villach s svojo okolico nudi vrsto počitniških doživetij, sloviti Faaker See pa je prav zagotovo eden izmed paradnih konj območja. Čudovito jezero, ki ga obkrožajo alpski vrhovi Karavank, pa nudi tudi veliko bivanjske kvalitete. Arhitekturni studio Peter Pichler Architecture je tako le lučaj stran od jezera oblikoval večstanovanjski kompleks s kar dvajset luksuznimi stanovanji. Ta so razdeljena v tri stavbe, ki ustvarjajo subtilno navezavo na urbani kontekst. Velikost stanovanj se giblje med 75 in 150 m2, vse pa se lahko pohvalijo s prekrasnim razgledom na jezero in slikovito pokrajino.

Vsako izmed treh stavb sestavljata dva nivoja, z razkošnim penthousom na vrhu. Oblika piramide ustvarja zunanje prostore v obliki konzolnih teras in lož, s prekrasnim pogledom na jezero. Luksuzna stanovanja omogočajo najvišji bivalni standard. Tako je urejen zaseben dostop do jezera, v sklopu kompleksa pa se nahajata tudi fitnes center in bazen, celo zasebna vinska klet. Projekt si prizadeva ujeti lahkotnost v vseh pogledih, bodisi preko subtilnega prehoda v naravno kuliso ali s pogledi skozi zastekljeno južno fasado.

Stanovanja so skrbno premišljena, vsako pa je zasnovano tako, da omogoča veliko prostora in dovoljšno mero zasebnosti. Stavbe se odpirajo proti sončnemu jugu in nudijo poglede proti kulisi gora ter jezeru. Proti severu so stene subtilno zaprte, dopuščajo le manjše odprtine za pronicanje svetlobe. S fasado so se v studiu Peter Pichler Architecture poklonili lokalnemu marmorju, ki sicer izvira iz bližnjega Milštatskega gorovja in je že stoletja uporabljam v tukajšnjem gradbeništvu. Groba zrnasta skulptura marmorja stavbe spoštljivo približa gorovju v ozadju ter tako poskrbi za prepletanje notranjih in zunanjih prostorov. Prav poseben kontrast pa se ustvarja med težo marmorja v odnosu do oblikovno lahke strukture objekta.