Ne glede na to, ali živimo v majhnem ali velikem stanovanju, večletno shranjevanje in kopičenje stvari povzročita, da omare in police kmalu postanejo prepolne. Prostora za shranjevanje hitro zmanjka. Zagotovo je ena izmed rešitev ta, da nepotrebne stvari zavržemo, preostale pa razporedimo kar se da organizirano. Sledi šest praktičnih idej, kako lahko poskrbimo za odlaganje osebnih predmetov, oblačil in posteljnine v spalnici.

Na okvir postelje namestimo predalnik iz blaga, v katerega lahko odložimo tablični računalnik in telefon. V predalniku je dovolj prostora tudi za revije, časopise in očala za branje. Različno veliki žepi omogočajo, da so predmeti pospravljeni in na svojem mestu ter vedno na dosegu roke. Prednost predalnika je tudi ta, da je nočna omarica ob postelji vedno pospravljena in brez odvečnih predmetov.

Vir: www.buzzfeed.com

Kadar se srečujemo s prostorsko stisko, lahko običajno nočno omarico nadomestimo z večjim regalom, ki omogoča več prostora za shranjevanje revij, dokumentov in drugih drobnarij. Preprost regal zapolnimo s košarami in škatlami, ki se barvno ujemajo s preostalim pohištvom v spalnici.

Vir: www.housebeautiful.com

Če v spalnici nimamo predalnikov, v katere bi lahko odložili svoj nakit, je na voljo odlična rešitev. Uporabimo star okvir, čez katerega namesto slike napnemo mrežasto tkanino in jo zapolnimo z nakitom. Tako dobimo unikatno »sliko«, s katero popestrimo steno spalnice, in hkrati prostor za shranjevanje nakita. Če smo dovolj spretni, lahko na okvir slike dodamo poličko, ogledalo in palico, na katero obesimo zapestnice, ogrlice, verižice in šale. Sobi smo tako vdahnili svojo osebno noto.

Vir: http://indulgy.com
Vir: www.bkgfactory.com

Po napornem delovniku se z veseljem preoblečemo in skočimo v oblačila za prosti čas. Žal pa so redki tisti, ki odložena oblačila takoj pospravijo na svoje mesto. Večina jih odloži kar na posteljo ali drug neprimeren prostor. Za vas imamo odlično idejo, ki jo lahko z malo ročne spretnosti naredite kar sami. Uporabimo odslužen stol, odstranimo njegov sprednji del, zadnji del s hrbtiščem pa pritrdimo na steno. Tako nastane praktičen odlagalnik za oblačila, ki je hkrati tudi izvirna stenska dekoracija.

Vir: Pinterest

Oblačila, ki jih ne želimo takoj pospraviti v omaro, lahko v spalnico umestimo na zanimiv način. Potrebujemo kovinsko cev in malo močnejšo vrv, ki jo domiselno povežemo v pravo malo instalacijo. Na vrvi pritrdimo ščipalke in z njihovo pomočjo bodo jakne, klobuki, šali in drugi kosi oblačil ustvarili prav posebno kompozicijo, prijetno tudi za oko.

Vir: http://privatemosaicgarden.blogspot.si

V majhnih stanovanjih je treba za sezonsko shranjevanje oblačil poiskati vse razpoložljive prostore. Idealni za to so izvlečni predali pod posteljo. Oblačila zapakiramo v vakuumske plastične vreče, najbolje prozorne, ki so posebej namenjene shranjevanju oblačil. Iz njih s sesalnikom za prah potegnemo zrak in jih tako zmanjšamo na najmanjši možen volumen. Še več prostora za shranjevanje pa bomo pridobili, če bomo izbrali posteljo z dvižnim dnom.

Vir: Pinterest
Vir: www.countryliving.com