Arhitekt Miha Završnik je v sklopu Lumarjevega arhitekturnega biroja zasnoval hišo, ki ni le streha nad glavo. Je racionalno izrabljen, kakovostno naravno osvetljen in energetsko učinkovit dom, ki svoja vrata široko odpira proti naravi. Hiša Primus L-150, kot so jo poimenovali, je navdušila mlado družino, ki jo je zgradila na svoji prelepi vaški parceli. Novi dom zdaj družini omogoča maksimalno udobje brez velikih stroškov.

Hiša, ki je del družine Lumar Primus, je bila med izdelavo projektne dokumentacije še nekoliko prilagojena željam družine, kot je že standard pri mariborskem proizvajalcu montažnih hiš. Zasnovana je na racionalnem tlorisu s skupno kvadraturo 152 m2.

Odprti bivalni prostori so umeščeni v pritličje, v njih pa se prepletajo dnevna soba, jedilnica in kuhinja, ki omogočajo družini, da v s soncu obsijanem prostoru skupaj preživljajo proste trenutke. Bivalni prostori so z velikimi panoramskimi zasteklitvami povezani s prostorno teraso in velikim vrtom.

V nadstropju najdemo spalnice s polno višino, ki na racionalni kvadraturi ponujajo maksimalno bivalno ugodje. K temu prispeva tudi velika, v les oblečena loža, ki sobe podaljša tudi navzven in družini ponuja dodatno (in bolj diskretno) površino za igro in druženje na svežem zraku. Loža pa ima še eno dobro stran, poleti namreč pred sončno pripeko ščiti velike panoramske zasteklitve v obeh etažah.

Družina je v svoj novi dom vnesla veliko topline in igrivosti, stavila pa je predvsem na naravne materiale. Ti interier povezujejo s prekrasno zunanjo ureditvijo, na kateri se ustavljajo pogledi iz prav vseh prostorov doma.

Hiša Primus L-150 upošteva smernice gradnje ničenergijskih hiš. Zgrajena je v konceptu Lumar Zero Emission Living® s konstrukcijskim sistemom Lumar Pasiv Energy, izolirana pa z vpihano celulozo. Vgrajen ima prezračevalni sistem z rekuperacijo zraka ter toplotno črpalko zrak-voda. Z maksimalno energetsko učinkovitostjo in minimalnimi vplivi na okolje družini omogoča brezskrbno in udobno bivanje v njihovem novem domu.

Več: Lumar

Fotografije: Lumar

Sponzorirana vsebina