Črna barva se na prvi pogled zdi delikaten in dramatičen izbor, a če jo dozirate v pravih količinah, lahko z minimalno truda običajen dom spremenite v sofisticiranega. Črni dodatki v prostoru poudarijo arhitekturne značilnosti ali vdahnejo novo življenje pohištvu. V nadaljevanju predstavljamo 9 idej, kako lahko črno vključite v svoj dom.

Črni strop

Sliši se neverjetno, vendar je črni strop izvrsten dekorativni element, saj je vedno videti impresivno. Služi tudi kot ravnovesje ostali opremi oziroma ustvari kontrast belim zidovom ter lesenemu podu.

Črni kuhinjski elementi

Kakršne koli stenske obloge že imate v kuhinji, črni kuhinjski elementi jih bodo še dodatno poudarili. Črne površine omaric razbijte z medeninastimi ročaji, katerih sijaj bo ob črni še posebej prišel do izraza.

Črna tla

Od Skandinavcev se lahko izvrstno naučite, kako kombinirati črno in belo v interjerju. Čudoviti primeri svetlih zidov in črnih talnih oblog so najbolj tipične ravno za skandinavski slog.

Črno pohištvo

Črna je privlačna tudi za pohištvo. Omare, mize ali oblazinjeni elementi so lahko zelo elegantni v svoji črnini. Vendar pazite, da ne pretiravate. Črni se izogibajte pri masivnem pohištvu, ki temno deluje preveč robato.

Črne stene

Odeti vse stene v prostoru v črno je tvegana poteza, ki ni videti dobro v vsakem interjerju. Zakaj namesto tega ne bi raje prebarvali samo ene stene? Previdnost in postopnost nista nikoli odveč.

Črn kamin

Črn kamin bo center vsake dnevne sobe. Sploh če bo postavljen v pretežno svetel ambient.

Črni okvirji oken in vrat

Ko vstopimo v prostor, nam pogled avtomatsko uide na naravno svetlobo, ki prihaja skozi okna in vrata. Zakaj ga ne bi uokvirili v črne okvirje oken in vrat? Pogled bo še bolj imeniten.

Črni paneli

Panelne obloge s svojimi linijami in teksturo že tako pritegnejo pozornost, če bodo odete v črno barvo, bodo pa še pravi magnet za oči. Zagotovo boste z njimi ustvarili prizor, ki si ga vsak zapomni.

Črna spalnica

Eden od zadnjih trendov so spalnice v temnih barvah. Če črni dodate še nekaj razkošnih materialov in vintage pohištva v drugih odtenkih, boste v temen prostor vnesli tudi potrebno vedrino.

Fotografije: Pinterest