V mesecu decembru se police trgovin šibijo pod praznično dekoracijo, pisanimi bunikcami in okrašenimi svečami. A za lepo okrašeno praznično mizo ni potrebno pustiti bogastva na blagajni trgovine, z nekaj domišljije lahko okraske najdete kar v bližnjem gozdu.

Oblikovalski in dekorativni trendi se vedno bolj nagibajo k trajnosti in uporabi naravnih materialov. Tako vam ponujamo kopico idej, katerih glavne sestavine boste dobili že med kratkim sprehodom po gozdu. Naj bodo prazniki tudi preprosti, lepi in okolju prijazni.

Vir: apieceofrainbow

Namizna dekoracija naravnost iz gozda

Vse kar potrebujete je konzerva, nekaj storžev in vejic iglavcev. Tako storže kot vejice z odpisano ščetko za zobe narahlo pobarvamo z belo barvo, lahko se odločite za belino v celoti, za naraven učinek pa pobarvajte narahlo le robove in nekaj izbranih iglic. Nato v konzervo natresemo pesek in dolijemo nekaj vode, da nastane vlažna kompaktna snov. Vanjo nato dodamo vejice, na katere smo že pred tem nalepili nekaj storžev. Konzervo nato zavijemo v žaklovino in za piko na i dodamo pentljo.

Vir: Pinterest

Čajna svečka in storžki

V odsluženo steklen kozarec za vlaganje natrosimo nekaj belega peska in dodamo svečko. Pod vratom kozarca na steklo pritrdimo nežno čipko, vrat kozarca pa poškropimo z umetnim snegom. Nato dodamo vrvico, ki jo večkrat zavijemo okrog vratu in zavežemo v pentljo. Za konec dodamo dva storžka, ki ju prilepimo na vrat kozarca.

Vir: Pinterest

Storžke lahko uporabimo na tisoče načinov. Lahko jih razprostremo po mizi ob vejah iglavcev za dekoracijo, lahko pa jih uporabimo tudi kot držalo za listke z imeni gostov. Kupček storžev lahko natrosimo v stekleno skledo in dodamo lučke za zelo enostavno dekoracijo, ki pa naredi prijeten, domač vtis.

Vir: Pinterest

Za dekoracijo lahko uporabite tudi granatna jabolka, ki jih razprostrete po mizi. Na sredino mize položite nekaj vejic zimzelenih listavcev, dodajte par storžev in nekaj granatnih jabolk.

Vir: Pinterest

Dekoracijo lahko ustvarimo tudi z majhnimi kartonastimi vrečkami, vanje položimo nekaj vejic, ki jih okrasimo z okraski. Dodamo že nekaj vejic iglavcev in naokrog položimo čajne svečke za prijetno svetlobo.

Vir: Pinterest

Svečke za prijetno svetlobo

Pri okraševanju vam lahko pridejo prav tako cimetove palčke, rožmarinove ali oljčne vejice, klinčki, orehi,… Za enostavno dekoracijo preprostih belih sveč tako potrebujete le rjavo vrvico in nekaj rožmarina. Okrog belih svečk razprostremo rožmarinove vejice in jih skupaj povežemo z enostavno vrvico.

Vir: Pinterest

Pomemben je tudi sam pogrinjek. Prtičke lahko poveznemo z vrvico, ki ji za dekoracijo dodamo cimetovo paličico, lahko pa namesto tega uporabimo majhne okraske, ki jih skupaj z dvema zelenima vejicama privežemo okrog prtička.