Včasih je veljalo, da so okvirji starih oken le za na odpad ali kot kurjava za v kamin, danes pa vemo, da jih lahko spremenimo v uporaben predmet ali dekoracijo, primerno tudi za moderno opremljene domove. Če vas mika, lahko greste po star okenski okvir na kakšen odpad, boljši trg, garažno razprodajo ali v antikvariat.

Nad kaminom

stara okna

Star okenski okvir, postavljen nad kamin, prinese rustikalen dotik v elegantno dnevno sobo. Dekoracijo lahko dopolnite s knjigami ali vazo z rožami.

Tabla za pisanje kratkih sporočil

stara okna

Idealna za v kuhinjo ali predsobo. Stekalo v oknu enostavno prebarvate s črno barvo za krede ali pa steklo odstranite in okno uporabite za okvir običajne table.

Za fotografije

stara okna

Odsluženo okno z več manjšimi linami je lahko tudi okvir za fotografije. Ali pa vanj vstavite eno samo povečano fotografijo v črno beli tehniki, kar se še posebej poda k staremu okvirju in poskrbi za nostalgičen občutek. Kot bi gledali v zgodovino.

Z venčkom

stara okna

Ljubitelji shabby chic sloga boste navdušeni nad kombinacijo starega okenskega okvirja in venčka. To dekoracijo lahko oblikujete na nešteto različnih načinov, predvsem pa jo prilagodite letnemu času.

Obešalo za lonce

stara okna

Kaj ko bi okenski okvir obesili pod strop in ga uporabljali kot obešalnik za večje lonce in ponve?

Kot pregrada

stara okna

Odprti tlorisi so trenutno najbolj zaželen trend v arhitekturi. Kljub temu pa si želite prostore nekako ločiti, da ohranite njihovo individualnost. Pregrade iz starih okenskih okvirjev so ena od možnosti. Ohranjajo zračnost in pretočnost prostorov, hkrati pa rišejo mejo tam, kjer jo potrebujete.

Vitrina

stara okna

Staro okno je lahko tudi ličnica vitrine. Vanjo shranite vse, kar želite imeti okusno razstavljeno in na pogled tudi vašim obiskovalcem. Če imate takšno vitrino v kopalnici, lahko služi kot omarica za prvo pomoč.

Ogledalo

stara okna

Ogledalo ali staro okno? Lahko je oboje, poda pa se v podeželski stil kopalnice. Med novo opremo prinese vintage dotik in tako poskrbi za ravno pravšnji kontrast med modernostjo in starinskostjo.

Edinstvena miza

stara okna

Nič pa ne prekaša starega okna, ki ga vkomponirate v mizo, s čimer dobi funkcijo odlagalne površine. Če ima okno stekelca, jih nadomestite z bolj odpornim pleksi materialom in dobili boste mizo, ki je hkrati tudi razstavni eksponat.

Foto: Pinterest