Dubaj velja za eno od najbolj ekscentričnih mest na svetu. Kjer je še pred nekaj desetletji kraljevala puščava, je zraslo fascinantno mesto. Razkošje malodane na vsakem metru sega v višave. Tudi oprema v stanovanjih je luksuzna in skrbno izbrana.

Za zasnovo barvitega stanovanja v Dubaju, imenovano Myriad of Colurs (miriada barv), je poskrbela ekipa studia za notranje oblikovanje Bconnected. Stanovanje zaznamujejo svoboda, pristnost, samozavest in pogum. Domovanje je navdihnjeno s sanjami, sestavljajo pa ga otroška soba, spalnica, družinska soba, fantastična dnevna soba, kuhinja z jedilnico, kopalnica … Vsak prostor ima svojo vlogo in svojevrsten značaj, vendar vsi komunicirajo med seboj v skupnem jeziku – jeziku barv.

Barve vedrine

Arhitektka Christine Leja iz studia Bconnected trdi, da ima barva v življenju izjemen pomen, ne glede na to, ali se tega zavedamo ali ne. »V konkretnem projektu smo imeli privilegij, da smo sodelovali s stranko, ki je navdušena nad našimi dizajni. Ker je družina velika in živahna, so barve, ki smo jih izbrali, fizični izraz nasmehov, misli in bistva življenja vsakega od njih. Stranka nam je dovolila, da smo šli na lastno igrišče in preprosto uživali ter izživeli celotno vizijo,« poudarja arhitektka notranje opreme.

Luksuzni sijaj

Izbira opreme za stanovanje v Dubaju je potekala zelo intuitivno, celoten projekt je bil izveden s popolno svobodo notranjih oblikovalcev. Kakovost opreme je nedvomna, kar odražajo kosi pohištva luksuznih znamk.

Otroška soba za dva šolarja je polna barv in mehkobe ter s fantastično osvetlitvijo DelightFULL. Stola Gable podjetja Essential Home sta v barvi sočne breskve, pri čemer sedežno pohištvo zagotavlja potrebno udobje za daljše sedenje ob knjigah v družinski sobi.

V spalnici kraljuje modra barva, ob sanjski postelji je nočna omarica Minelli v enaki barvi. V prostoru počitka za starše izstopa tudi modna mizica Monocles z lepotilnim delom in predstavlja osupljiv dodatek h glamuroznemu budoarju.

Utelešenje svobode in vedrine

Stanovanje uteleša svobodo in vedrino, interier je začinjen tudi z boemskim in retro dizajnom v živahnih pastelnih odtenkih. Tako je ustvarjena prijetna in optimistična bivalna atmosfera, ki stanovalcem zagotavlja dobro počutje in igrivo vzdušje v vsakem prostoru in v vsakem trenutku dneva.

Sporočilo, da je v svetu notranjega opremljanja mogoče prav vse, je zelo eksplicitno, vse sanje so uresničljive in zaželene predvsem tam, kjer bi se morali počutiti najbolje – doma.

Fotografije: Essential Home/Bconnected/Alexandra Raynaud