Ne samo v Ameriki, tudi v Sloveniji je vsako leto več navdušencev nad vodnimi športi na deski. Vse lepo in prav, užitke si je pač treba privoščiti v čim večji meri, a vendarle se dostikrat zastavi vprašanje »kam z desko, kadar niste na dopustu?« Če v kleti ali na podstrešju ni prostora, jo lahko spremenite v dekorativni element.

Deska za jezdenje na valovih je ob pravilni postavitvi imeniten okras, ki podari prostoru ležernost. Idealna je za domove z morskim pridihom in moderne prostore, ki iščejo malce več razigranosti.

Privlačnejša zunanjost

Če prodajate svoj dom ali si samo želite, da bi vaši obiskovalci ob prihodu na obisk vzdihnili »vau«, prislonite desko ob vhodna vrata ali nekam v bližino. Ta bo poskrbela za takojšnjo privlačnejšo zunanjost.

Dnevna soba

Za sproščeni občutek v dnevni sobi in hkrati njen eleganten videz lahko z desko ubijete dve muhi na en mah. Deska naredi vtis in daje občutek, da vlagate v svoj oblikovni slog. Hkrati da ambientu bolj odprt občutek, vizualno poveča prostor, čeprav ga sama po sebi tudi zasede veliko.

Kuhinja in jedilnica

Kuhinja in jedilnica se morda zdita najmanj primerni sobi za desko, vendar sta to tudi dva prostora, ki ju je najtežje dekorirati. Omarice zasedejo toliko prostora, da ga komaj najdete še kaj. Zato dolga, vitka deska pride na pomoč. Je imenitna dekoracija stene, vizualno poviša prostor in istočasno sobe ne obteži.

Spalnica

Deska se v vlogi okrasnega predmeta odlično počuti tudi v spalnici. Stare deske lahko uporabite celo za posteljni naslon.

Kot pohištvo in uporabni predmet

Deska pa ni nujno le okras, lahko postane tudi zelo uporaben predmet. Odsluženo desko lahko spremenite v imeniten lestenec, armaturo za prhanje, v ogledalo ali mizo. Predelati jo je možno celo v regal za shranjevanje vinskih steklenic.

Fotografije: Pinterest