Ogrevanja na drva se zaradi emisij, ki jih povzročajo neustrezne kurilne naprave, zadnje čase po krivici drži negativni predznak, po drugi strani pa ni lepšega in bolj naravnega kot poslušati prasketanje ognja in uživati ob opazovanju plamenov, ki delujejo pomirjujoče in sproščujoče. Če se toplini ognja ne želite odreči in hkrati tudi nočete obremenjevati okolja, potem je rešitev ustrezen kaminski vložek. Brunner BKH green na primer predstavlja revolucijo v ogrevanju na drva brez negativnih vplivov na naravo.

Odkar je več poudarka na trajnostnem bivanju, se vse bolj povečujejo tudi potrebe po okolju prijaznih rešitvah ogrevanja. Pri podjetju Brunner, vodilnem na področju kaminske tehnike, so se nanje odzvali tako, da so razvili kaminske vložke BKH green, najsodobnejše ogrevalne ali le ambientalne kaminske sisteme na drva, zasnovane za učinkovitost, trajnost in vrhunsko zmogljivost.

»Kaminski vložki BKH green navdušujejo z najnovejšo tehnologijo zgorevanja. Osrednji element je energijsko učinkovito in edinstveno kurišče. Vse skupaj je združeno z običajno preprosto in vizualno kakovostno zasnovo ter opcijskim katalizatorjem, ki ga je mogoče naknadno vgraditi. To pomeni: popoln plamen in hkrati najnižje emisije,« opisujejo pri podjetju Kamini IMAG Ambient, ki so uradni zastopniki in dobavitelji kaminskih vložkov Brunner za Slovenijo in Hrvaško.

Ker je naša dežela bogata z lesom in je tretja najbolj gozdnata država v Evropi, je dogrevanje na drva zelo smiselna izbira, po zaslugi kurilnih naprav, kot so kamini s kaminskimi vložki Brunner BKH green, ki so na voljo v različnih dimenzijah in oblikah, pa tudi okoljsko ustrezna. Prednosti, ki jih ponujajo takšni »zeleni« kamini, je namreč zelo veliko:

1. Nizek ogljični odtis

V središču »zelenih« kaminskih vložkov Brunner BKH je zavezanost trajnosti. Les je obnovljiv vir energije, kar bistveno zmanjša odvisnost od fosilnih goriv. V nasprotju s tradicionalnimi načini ogrevanja današnji kamini proizvajajo nižji ogljični odtis, zlasti če je les pridobljen iz trajnostnih gozdarskih praks. S kurišči Brunner BKH green uporabniki prispevate k zmanjšanju izpustov emisij (toplogrednih plinov) in boju proti podnebnim spremembam. Kaminski vložek BKH green lahko nadgradite tudi z elektronskim nadzorom izgorevanja EAS in katalizatorjem ter tako dobite kurišče s še nižjimi emisijami ali green-plus.

Vse vrednosti emisij so pri novi generaciji kaminskih vložkov BKH green bistveno nižje, kot jih zahteva trenutna zakonodaja.

2. Visoka učinkovitost in zmogljivost

Učinkovitost je glavna značilnost kaminskih vložkov Brunner BKH green. Ti se ponašajo z napredno tehnologijo izgorevanja, ki zagotavlja optimalen izkoristek goriva (ob uporabi primernih drv za kurivo), kar pomeni, da se praktično ves les pretvori v toploto in nastane le malo odpadkov. Uporabniki lahko pričakujete zanesljivo ogrevanje, ki ohranja udobno notranje bivalno okolje tudi v najhladnejših mesecih. Poleg tehnologije na zgorevanje vplivajo tudi drugi dejavniki. Med njimi so vlek dimnika, vlažnost lesa in njegova količina ter ročno odmerjanje zgorevalnega zraka – če seveda ni nameščen elektronski krmilnik zgorevalnega zraka.

3. Inovativno oblikovanje

Kaminski vložki BKH green so tudi po svojem videzu nekaj posebnega. Njihova elegantna, sodobna estetika jim omogoča, da se brezhibno zlijejo z različnimi slogi notranje opreme, zaradi česar so funkcionalen dodatek za vsak dom.

Jekleni kaminski vložki Brunner BKH green so na voljo v številnih različnih formatih stekel s krilnimi vrati ali s steklom, ki ga je mogoče dvigniti navzgor, in z dodatnimi akumulacijskimi elementi za podaljšan učinek segrevanja. Najbolj priljubljene so ravna, kotna in tunelska zasteklitev, ki so že na voljo, sledile pa bodo še nadaljnje izvedbe v različnih oblikah in velikostih.

Izbirate lahko med svetlimi, utornimi šamotni­mi oblogami (levo) s fino obdelano površino, ki imajo 15 % boljše izolacijske lastnosti od tradicio­nalnih ognjevzdržnih materialov, ali litoželezni­mi ploščami s 15 mm velikimi utori (desno), na hrbtni strani izoliranimi s 25 mm debelo plastjo vermikulita.

4. Koristi za zdravje in kakovost zraka

Ena od ključnih prednosti kurišč Bruner BKH green je njihov pozitiven vpliv na kakovost okoljskega zraka. Tradicionalne peči na drva lahko v ozračje sproščajo škodljive delce in onesnaževala. Kamini BKH green pa so zasnovani za zmanjšanje emisij z visoko učinkovitim postopkom izgorevanja in naprednimi sistemi filtracije.

5. Stroškovna učinkovitost

Naložba v sodoben kamin lahko vodi do pomembnih dolgoročnih prihrankov. Njegova visoka učinkovitost pomeni, da je za proizvodnjo enake količine toplote potrebnega manj lesa, kar zniža stroške za ogrevanje. Poleg tega vzdržljivost in zanesljivost sistema zmanjšata stroške vzdrževanja in popravil. Za gospodinjstva, ki želijo uravnotežiti okolijsko odgovornost z ekonomičnostjo, ponuja Brunner BKH green idealno rešitev.

6. Vsestranskost in prilagodljivost

Kamini Brunner BKH green so ne nazadnje zasnovani tako, da so vsestranski in prilagodljivi različnim ogrevalnim potrebam. Lahko se jih uporablja kot primarni vir ogrevanja ali kot dodatni sistem za ustvarjanje romantičnega vzdušja. Združljivi so tudi z drugimi ogrevalnimi sistemi, kot so solarni paneli, toplotne črpalke ali dodatne shranjevalne mase za akumulacijo.

Mislite na prihodnost – delujte trajnostno – ogrevajte se okolju prijazno. Od zdaj bo to veliko lažje, saj so kamninski vložki Brunner BKH green popolna rešitev za podnebju prijazno ogrevanje na drva, kar ste do zdaj morda zaman iskali na trgu.

Več → www.imag.si

Sponzorirana vsebina