Vlaknocementna ravna kritina s svojo gladko površino, različnimi dimenzijami in sistemi pokrivanja ter načinom pritrjevanja s kljukicami, ustvarja izredno eleganten videz streh. Ne glede na njeno umestitev – ali je to v gorah ali dolinah, na soncu ali v senci in ne glede na to ali prekrivamo novogradnjo ali prenavljamo; je vlaknocementna ravna kritina ''prava klasika'' gradbene kulture in pravilna odločitev za vašo streho.

Strešna kritina mora zadostiti vsaj trem zelo pomembnim dejavnikom, kot so arhitektura objekta, podnebne razmere ter ekonomičnost. Maloformatne vlaknocementne ravne strešne plošče izpolnjujejo vse to, saj so primerne za pokrivanje prezračevanih streh najzahtevnejših arhitekturnih izvedb. Omogočajo izvedbo loma strešine, prehoda na fasado ter izvedbo globeli, slemena, grebena in podobno. Nudijo rešitve za najbolj razgibane strešne površine z nakloni od 15° dalje. Plošče dosegajo visoke trdnosti, so paropropustne, negorljive in odporne proti zmrzali, zato so primerne tudi za klimatsko najbolj ekstremne in izpostavljene lege.

Primeri, predstavljeni v nadaljevanju, potrjujejo njihovo vsestranskost, estetiko in izredno praktičnost:

Foto: Lumar

Sistem dvojnega pokrivanja ponuja različne izglede oziroma tipe strešnih površin, saj lahko pri večini posameznih tipov plošč, strešno površino prekrivamo na dva načina – sami lahko izbiramo inovativnost in estetiko. Dvojno pokrivanje je eno izmed najzanesljivejših izvedb, saj je strešna konstrukcija čez celo površino prekrita z dvakratno debelino materiala, v območju horizontalnega preklopa pa celo s trikratno debelino plošče. To je prednost tudi pri morebitni zamenjavi, saj v primeru, da plošča poči, ni potrebe, da je takoj zamenjana.

Vsi vlaknocementni izdelki Swisspearl se med seboj odlično kombinirajo. Ravna kritina skupaj z velikoformatnimi fasadnimi ploščami tvori celovit stavbni ovoj.

Prav tako lahko z vlaknocementno ravno kritino ustvarimo estetske kombinacije in kontraste z ostalimi naravnimi materiali, kot sta les in kamen.

Vedno več je projektov, kjer se ravna kritina iz strehe nadaljuje tudi na fasado.

Vlaknocementna ravna kritina ni le ”tradicionalna kritina”. Maloformatne ravne strešne plošče odpirajo širok manevrski prostor za gradnjo streh in fasad tudi za najbolj drzne. Različni formati, oblike in barve plošč dopuščajo možnost oblikovanja edinstvenih stavbnih rešitev, ki so odraz arhitektovih ustvarjanj ali porabnikovih želja in potreb.

Vlaknocementna ravna kritina, tako kot ostale strešne in fasadne plošče Swisspearl iz podjetja Eternit Slovenija ne ustrezajo le sodobnim tehničnim, fizikalnim in gradbenim zahtevam, temveč zagotavljajo tudi kakovostno bivanje in sodoben dizajn. Ekološko neoporečni vlaknocementni izdelki (Valovitka, ravna kritina, fasadne plošče ter izdelki za urejanje vrta in okolice) dodatno prispevajo k prijetnemu bivalnemu počutju kakor tudi naravnemu in sodobnemu videzu stavb.

Sponzorirana vsebina