Prikrnica 14, 1251 Moravče
Telefon: 041 758 583
E-pošta: [email protected]
Spletna stran: www.birogasperic.com

Predstavitev ekipe

Naš kreativni izziv je oblikovanje prostorov za ljudi, s katerimi si delimo temeljne vrednote. Zanimajo nas navdihujoči posamezniki ali družine, ki želijo živeti polno in uravnoteženo življenje, začinjeno s potovanji. Potovanji v naravo. Potovanji vase. Potovanji v kulture. Potovanji v znanost.

Misel, ki nas navdihuje

Arhitektura za spoštljive ljudi. Navdihujoče. Ljudi, ki dneve radi preživljajo zunaj, povezani z naravo. Popotnike. Ljudi, ki niso odvisni od televizorja in imajo senco drevesa raje od klimatske naprave. Takšne ljudi izbiramo za svoje naročnike. In takšni ljudje izbirajo nas.

Naše storitve

Pisanje scenarijev življenja skozi holistično storitev projektiranja družinskih hiš, grajenih iz naravnih in zdravih materialov ter z občutkom za prostor in ljudi.

Ekipa biroja Gašperič

Hiša za družino, ki ve
Hiša konsistentno sledi terenu ter notranji prostor povezuje s teraso in dvoriščem. Kot se za renomirano družino gostincev spodobi, je velik poudarek na notranji in zunanji kuhinji, ki pa kljub vsemu presenetita s svojo preprostostjo.

Hiša za planinsko družino
Hiša skupaj s servisnimi objekti ustvarja intimno notranje dvorišče, ki se kopa v soncu. Poudarjeni so najbolj atraktivni pogledi na Ljubljansko kotlino. Z namenom minimizacije stroškov gradnje je zaradi zelo skalovitega terena dvignjena od tal.

Hiša za preproste užitke
V vizualnem smislu hiša pooseblja arhitekturno metaforo slovenskega skednja. Razmestitev je kompaktna in poudarjeno funkcionalna s preprostim in jasno začrtanim tlorisom v dveh nadstropjih.

Hiša za več kot dva
Mlad par se je odločil, da bo otroka pričakal v lepem in naravnem. Izbrala sta zemljišče, postavljeno med griče in vrsto mogočnih dreves in začela iskati način, kako bi načrtovano hišo postavila v harmoniji z naravnim okoljem.

Pametna hiša
Sistem pametnih instalacij povezuje vse aktivne naprave v hiši. Avtomatsko delovanje se prilagaja prebivalcem in ne obratno, kar včasih vzbuja občutek, da je hiša, ne samo pametna, ampak tudi živa.