Spalnica je prostor sproščanja in miru, prostor, kjer lahko odmislimo vsakodnevne skrbi in si dovolimo velike sanje za prihodnost. Vendar je to mogoče le, če jo opremimo s pomirjujočimi odtenki, kakovostnim naborom materialov in ujemajočimi se dodatki. Strokovnjaki za spanje pri Harvey Normanu sledijo aktualnim svetovnim trendom s področja spalničnega pohištva in spanja ter že vrsto let preučujejo tudi spalne navade Slovencev, saj nam le tako lahko zagotovijo optimalen izbor prodajnih izdelkov. Kaj vse torej potrebujemo za dober nočni počitek?

Nakup dobre vzmetnice

Zavedati se je treba, da je nakup vzmetnice dolgoročna investicija, zato izberimo le vrhunsko kakovost. Samo dobra vzmetnica lahko poskrbi za specifične spalne potrebe posameznika, se optimalno prilegala obliki telesa in spalnemu položaju, prav tako pa hrbtenici zagotovi popolno oporo.

Ponudba vzmetnic je v poslovalnicah Harvey Norman v celoti osnovana na prvovrstnih blagovnih znamkah in najboljših proizvajalcih v svetovnem merilu, kot so Serta, Lagea, Silver Line,  Hilding, 5 Star Collection, King Koil, Sealy, Tempur, Hilker ter Stearns & Foster. Ti za vse svoje proizvode jamčijo dolgo življenjsko dobo in neprimerljivo izkušnjo udobja.

Vzmetnica za vsakogar

S pravilno izbiro vzmetnice se lahko za vedno poslovimo od težav s spanjem ter si tako izboljšamo počutje. Hotelsko izkušnjo spanja zagotavlja, denimo, ameriška znamka Serta, ki je s svojim vzmetnicami že več kot 80 let prisotna tudi v prestižnih hotelskih verigah Hilton, Marriott, Intercontinental, Choice in Best Western. Za vse, ki prisegajo na slovensko, priporočamo široko paleto vzmetnic dveh domačih proizvajalcev Lagea in Silver Line, komur je bližje severnjaško oblikovanje, pa lahko preizkusi odlične skandinavske vzmetnice Hilding ter 5 Star Collection.

Pri Harvey Normanu poznajo tudi rešitev za težave s hrbtenico in križem! Na voljo imajo vzmetnice King Koil, edine potrjene s strani Mednarodne zveze kiropraktikov, da med spanjem omogočajo pravilno namestitev hrbtenice. Dodatno oporo za hrbet prav tako nudijo vzmetnice Sealy, ki imajo s posebno tehnologijo PosturePedic ojačan sredinski del, kjer je pritisk telesa na vzmetnico največji. Za optimalno in enakomerno prilagajanje vsem delom telesa hkrati, pa poskrbijo vzmetnice Tempur. Te so ime dobile po istoimenskem materialu, ki ga je za blaženje pritiska pri vzletu astronavtov v 70. letih prejšnjega stoletja zasnovala NASA.

V premium razredu vzmetnic pa najdemo prestižni znamki Hilker in Stearns & Foster. Obe sta svojo zgodbo začeli v 19. stoletju, z naprednimi inovacijami in precizno mojstrsko izdelavo pa še danes postavljata kriterije odličnosti na področju dobrega spanja. Kombinacija luksuznih materialov, najnovejših tehnologij, inženirskega znanja in detajlov mojstrske natančnosti zagotavlja edinstveno izkušnjo udobja.

Mehkoba prvovrstne posteljnine

Da se bomo vsako jutro zbujali zares spočiti, posebno pozornost namenimo tudi izbiri posteljnine. Police poslovalnic Harvey Norman so vsako sezono polne posteljnine različnih stilov, barv, materialov in blagovnih znamk.

Letošnja kolekcije posteljnine pomlad/poletje 2020 prinaša izobilje cvetličnih potiskov, čudovite geometrične vzorce in enobarvne odtenke. Barvna paleta ponuja vse od nežnih pastelov do udarnih odtenkov živo zelene, modre, rdeče in magente. Še posebej pa to sezono izstopa gorčično rumena.

Kaj pa tkanine? Posteljnina za tople dni naj bo izdelana iz prefinjenih tkanin, ki poskrbijo za nežen dotik udobja. To sezono prevladuje posteljnina iz svile, satena in lana. Vse te naravne materiale odlikujeta izjemna sposobnost odvajanja vlage in odlična zračnost, kar je poleti še posebej pomembno.

Foto: Harvey Norman