Naši gledalci ste nam ponovno potrdili, da je uživanje na svežem zraku in urejanje okolice eno od vaših najljubših opravil. Prosili smo vas za fotografije vaših zunanjih rajev in niste razočarali: v naše uredništvo so prispele fotografije rajskih teras, balkonov in letnih kuhinj, v katerih bi brez dvoma z veseljem posedeli tudi mi.

Užitki z ragledom

Foto: Katja Krevh

Da je razgled skoraj enako pomemben kot oprema balkona, nam je pokazala bralka Katja. Ko smo končno lahko odtrgali pogled od razkošnih krošenj, ki se bohotijo v bližini, nas je navdušila razkošna sedežna garnitura s klopjo, ki kar vabi, da se na balkonu zadržimo. A to še ni vse – pogled z balkona na vrt nam razkrije čudovito zeleno ureditev, kjer je v glavno vlogo postavljen manjši ribnik.

Foto: Nadja Filipovič

Gledalka Nadja nam je poslala fotografijo svoje ozelenjene terase. Poleg obilice tekstila, ki teraso resnično preoblikuje v dnevno sobo na prostem (blazine, kvačkan prt in preproga), nas je najbolj prepričal ležalnik, ki služi tudi kot dnevna postelja. Enkratno!

Le korak do vrta

Foto: Neva Mikos

Gledalka Neva nam je posredovala fotografijo svoje terase, ki preseneti s svojim zelenim ozadjem – koliko dela, časa in energije gre namreč v tako lepo vzdrževan vrt! Posedanje v senčni terasi s takšnim razgledom je gotovo užitek brez para.

Foto: Pia Sencar

Pia nam je poslala dve fotografiji svoje terase, ki nas je očarala s svojo sproščenostjo: za užitek na vrtu namreč sploh ni potrebno veliko, sploh, če je tja postavljeno z dobro energijo.

Foto: Tadej Pravdic

Še ena prelepa lesena terasa je prispela k nam z vrta bralca Tadeja: pohištvo iz ratana prelepo dopolnjujejo različne blazine, nadstrešek pa zagotovi primerno senco v vsakem vremenu.

Ob dobri hrani

Med vsemi prispelimi fotografijami pa so nas najbolj navdušile letne kuhinje. Prejeli smo namreč vse sorte – od zidanih do premičnih; od sodobnih do rustikalnih. Pa si oglejmo nekaj najlepših.

Foto: Vojko Bitenc

Gledalec Vojko nam je poslal tri fotografije svoje letne kuhinje, fotografirane iz vseh zornih kotov. Razloži, da bo v prihodnjih letih kuhinjo gotovo dopolnila še senčnica, ki bo jedce in kuharje varovala pred soncem in dežjem.

Foto: Jure Cesar

Podobno kuhinjo, obloženo s kamnom, nam je poslal gledalec Jure: sam se je odločil kuhinjske omarice zapreti z lesenimi vratci in jo pokriti s preprostim nadstreškom, s katerega je izobesil še svetila. Všeč nam je tudi komapktna postavitev v obliki črke L, ki omogoča učinkovito kuho.

Foto: Marko Bitenc

Marko pa nam je posredoval fotografijo svoje popolnoma premične kuhinje z vgrajenim avdio sistemom. Takšna kuhinja je seveda malo bolj omejena, kar se tiče vgradnje vodovodne, plinske in električne napeljave, a hkrati je skrb pred zmrzaljo in vremenskimi vplivi popolnoma odveč. Čestitke za izvirnost in opravljeno delo!

Foto: Eva Hren

Celotno kompozicijo – terasa, bazen, letna kuhinja z jedilnico – so uredili pri gledalki Evi. Zidana kuhinja je urejena pod leseno senčnico, v njej pa najdemo vse – pd žara pa do tekoče vode. Kuhinja je dopolnjena z leseno jedilnico, les pa se nadaljuje tudi na terasi z bazenom. Če k celoti prištejemo še čudovite, neomejene razglede in pa skrbno zasaditev, je celota resnično občudovanja vredna.

Foto: Ja Nina

Tudi gledalka Janina nam je poslala kompozicijo pokrite terase, zidane lesene kuhinje ter zunanje jedilnice. Ravne in sodobne linije se v tem ambientu mešajo z naravnejšimi, mehkejšimi in bolj teksturiranimi linijami lesa, kamna in tekstila – do te mere, da ustvarijo popolno ravnotežje.

Hvala vsem za udeležbo!