Na primerno osenčenem vrtu, balkonu ali terasi so lepi dnevi še večji užitek. Svetloba ne slepi pogleda in tudi vročina je v prijetni senčki veliko bolj znosna. A kako priti do takšne sence? Priporočamo namestitev sončnega jadra, ki je odličen odgovor na močne žarke.

Objektu doda čar

Sončno jadro je točno to, kar nakazuje njegovo ime, le da ni pripeto na čoln ali jadrnico, ampak na streho, zid, steber ali drugo strukturo ter na drugi strani povezano z žico, po kateri teče gor ali dol. V razvitem stanju zagotavlja senco, varuje pred UV žarki in s svojo praviloma pravokotno obliko pridoda tudi samemu objektu dodaten čar.

Različne možnosti postavitve sončnega jadra. Prilagodi se lahko vsem zahtevam na vrtu, terasi, bazenu in tudi balkonu.

»Bistvo jadra je v platnu, ki se odvija po napeti žici. Na eni strani je fiksirano na obstoječ objekt, na drugi pa ga držita dva stebra. Ko jadra ne potrebujemo, se povsem zvije na navijalno cev. Ob tem je zaščiteno s preprosto strešico, ki zagotavlja daljšo obstojnost platna. Jadro lahko nato v nekaj sekundah zopet odvijemo in zagotovimo optimalno senco,« opisujejo pri Senčilih Medle, kjer slovijo po vrhunskih sončnih jadrih, po katerih je za senčenje zlasti velikih površin tudi vse več povpraševanja.

Trpežno platno je bistveno

Glavni del sončnega jadra je platno, ki mora biti predvsem trpežno, da se ne raztrga, in odporno na različne vremenske nevšečnosti. Platna jader Senčil Medle so, na primer, izdelana iz lahkega, visoko vzdržljivega poliestra s poliuretansko prevleko, robovi pa so ojačani s trakom iz steklenih vlaken. Odporna so na dež in veter ter omogočajo enostavno vzdrževanje. Občasno (enkrat letno) potrebujejo jadra le umivanje s sladko vodo, preden jih navijete na cev, pa jih tudi dobro osušite, da ne začnejo plesneti in propadati.

Sončno jadro lahko senči zelo velike površine.

Barvna mavrica

Kaj pa barve? Seveda si – tako kot pri ostalih senčilih – lahko tudi pri sončnih jadrih omislite odtenek po svojih željah in prilagojeno barvi vaši nepremičnine. »Na voljo je v beli, sivi, srebrni, antracit, bordo, bež, rumeni ali zeleni barvi. V naših salonih v Novem mestu ali Ljubljani si lahko ogledate vse modele in izberete pravega,« pravijo pri Senčilih Medle, kjer že več kot 25 let skrbijo za prijetno senco z različnimi notranjimi in zunanjimi rešitvami.

Več: www.sencila-medle.si

Sponzorirana vsebina