Mačjeljubcem se rado zgodi, da svoj dom hitro prenapolnijo z najrazličnejšimi tudi nepotrebnimi dodatki v podobi kosmatih prijateljev. Saj veste – izbire je veliko in težko se je upreti nakupu skodelice, magnetka, stenske nalepke ali okrasne blazine z mačjim potiskom. Vendar je to recept za kaos, bi rekla strokovnjakinja za red Marie Kondo. Z malo premisleka in z zategnjeno zavoro v trgovini pa lahko ljubitelji štirinožnih prijateljev svoj dom vseeno prav izvirno popestrite s kakšno estetsko mačjo dekoracijo. Izbrali smo takšne, ki so primerne tudi za darila.

Ta elegantna mačja blazina vas bo zaposlila za nekaj ur, a rezultat bo unikaten ročni izdelek. Blazina je namreč potiskana z vzorcem za vezenje, ki ga morate opraviti sami. Skupaj z blazino dobite nit in iglo, poznati pa morate le osnovni križni vbod.

Vir: Chloe Savage Embroidery

Mačja kljuka za oblačila je kot nalašč za v otroško sobo, predsobo, namestite jo lahko celo v kuhinjo ali kopalnico. Obešalo je izrezljano iz lipovega lesa in pobarvano z akrilno barvo na vodni osnovi.

Vir: The Design Gift Shop

Iščete drugačno namizno lučko? Takšna, ki ima na senčniku potisk mačke in psa, se poda v različne interierje – od ultra modernega do starinsko urejenega. Potisk je narejen na papir z ročno nanesenimi zlatimi detajli.

Vir: Mountain & Molehill

Mačja skodelica bo na mizo prinesla zabaven pridih. Ko je napolnjena z vročim napitkom, mačka odpre oči, pri sobni temperaturi pa ima zaprte. Skodelica je primerna za mikrovalovno pečico, ne pa tudi za v pomivalni stroj.

Vir: Balvi Gifts SL

Včasih se zdi, da je na pohištvu več dlak kot na mački. Zato je tu odstranjevalec mačjih dlak iz trajnostnega bambusa in trpežne kovine. Z njim preprosto drsite po kavču in presenečeno boste ugotovili, da so vse dlake izginile.

Vir: WITH Creative

Tapeta z mačjim potiskom je hkrati ekscentrična in prefinjena. Primerna je za spalnico ali dnevno sobo, v kateri želite malo nagajivosti in drznosti.

Vam diši sladoled? Privoščite si ga iz silikonskega kalupa v obliki mačke. Silikon je trpežen material, ki ga lahko uporabljate znova in znova – trajnostna alternativa običajnim sladolednim lučkam.

Vir: TakaTomo.de

Mačja napihljiva blazina, s katero lahko čofotate v bazenu ali morju. Je popoln poletni dodatek in obvezna oprema za dopust!

Filmski plakat za priljubljeno Disneyjevo klasiko Mačka iz vesolja iz 70. let prejšnjega stoletja bo odlična popestritev stene v otroški sobi.

Vir: Orson & Welles

Kaj pravite na komplet treh ročno izdelanih in poslikanih podstavkov za lonce v obliki speče mačke? Enkratni so! Podstavki so odporni proti zmrzali in UV-žarkom. Njihova naloga je tako dekorativna kot uporabna, saj omogočajo povečano kroženje zraka za zdravo rast korenin, drenažo ter preprečujejo nastajanje madežev na preprogi, keramiki ali lesenih tleh.

Vir: Annabel James

Ne izgubljajte časa z iskanjem, na kateri strani knjige ste ostali. Pomagajte si z mačjo kazalko iz prožne plastike. Tiste knjige, ki so ostale na polici, pa organizirajte s pomočjo mačjega stojala iz kovine in na spodnji strani oblečenega v nedrseči silikon.

Nimate primernega mesta za odlaganje prstanov in uhanov? Najbolj na varnem bodo na mačjem stojalu, ki ga postavite na toaletno mizico ali v kopalnico.

Vir: Yellow Octopus

Da toplota ne bo uhajala pod vrati ali nagajal prepih, uporabite mačji ščitnik. To je tudi idealno darilo za vse vaše prijatelje, ki živijo v slabo izoliranih stanovanjih.

Vir: Sophie Allport