Pravite, da dneve in noči sanjate o popolni spalnici? Potem se zdaj lahko končno prebudite, kajti v salonih Alples vam uresničujejo sanje. Njihova nova spalnica Arabeska je igriva, dovršena in elegantna. Zlahka se prilagodi različnim prostorskim okvirom in stilom, predvsem pa prepriča s širokim izborom garderobnih omar, postelj in nizih elementov. V Arabeskini postelji boste spali kot kralj in se zjutraj zbudili z nasmehom. Če boste v spalnici ustvarili še sproščeno atmosfero, pa bo vaše počutje sploh odlično!

Kako torej opremiti spalnico, da bo postala oaza dobrega počutja, kraj, kamor se boste zatekli, ko boste potrebovali mir, zvečer tišino, ponoči pa udobje? Nič lažjega, z Arabesko!

Prostor po našem okusu

Svetloba navdaja s svežino in dobrim počutjem. Poleg naravne svetlobe, vas prebuja, navdihuje ali pomirja tudi svetloba, ki si jo v skladu z razpoloženjem, lahko nastavite sami.

Vsekakor velja, da spalnice ne gre preobremeniti s preveč pohištva. Prostor naj diha, vseeno pa naj ponuja osnovne elemente. Razporejajte jih premišljeno, tako da boste seveda izkoristili vse dane centimetre.

Elementi Arabeske ob individualnem izboru kombinacij garderobnih omar, front in ročajev, nočnih omaric in komod, razpirajo krila vaši domišljiji in ustvarjalnosti. Omogočajo vam, da si spalnico uredite po lastnem okusu, ne glede na to, kakšen je: Arabeska je lahko preprosta in svetla, lahko je obogatena z bogato oblikovanimi detajli, lahko je topla in naravna, ali pa klasična in tudi glamurozna.

Bolje manj kot več dekoracij

Bistvo spalnice je, da ji dominirajo večji pohištveni elementi. Postelja, omara, toaletna miza, morda knjižni regal. Izognite se preveč drobnarijam in kričečim dekoracijam. To vas nervira, zvečer težje izklopite, stalno krade vašo pozornost in preprečuje, da se umirjeno pripravite na nov dan.

Detajli Arabeske so ravno pravšnji, ne kradejo pozornosti, pač pa bogatijo prostor. Skrbno oblikovani dodatki in dekoracije, kot so zaključne letve, širok izbor barv front, ročajev in posteljnih končnic, omogočajo visoko stopnjo izraza vaše kreativnosti in personalizacije spalnične postavitve.

Če je spalnica tudi pisarna

Dostikrat se zgodi, da si morate v spalnici urediti manjši pisalni kotiček. Da ta ne bo po nepotrebnem dvigal napetosti in stresa v prostoru, je najbolje, da se nevidno zlije z ostalim pohištvom.

Spalnica Arabeska na primer ponuja rešitev v obliki toaletne mize, ki ima zadostno globino, da lahko služi kot pisalna miza, opremljena pa je tudi s priročnim predalom.

Stenske police

Če je spalnic majhna in ji primanjkuje odlagalnih površin, so idealna rešitev stenske police. Uporabne so, ko želite nekaj izpostaviti, ali pa pridejo prav, ko morate nekaj zgolj na hitro odložiti.

Program Arabeska za odlaganje knjig, pisarniškega materiala, dekorativnih predmetov, ali rastlin ponuja možnost izbire stenske police. Prednost takšne police so povišane stranice, ki so modno »krojene« s poševnim odrezom, da preprečujejo zdrs predmetov z uporabne površine in omogočajo trdno vgradnjo v zid.

Naravni materiali

Preplet visoke uporabnosti in občutka prostornosti, ob povezovanju plemenitega orehovega lesa z belino in svetlobo, spalnici prinaša ravnovesje in svetovljanski pridih.  

V spalnici nimajo plastika, sintetične tkanine in drugi umetni materiali kaj iskati. Tu preživite 1/3 življenja in prav je, da se obdate z naravnimi materiali, kot so les, kovina, steklo, bombaž …

Spalnica Arabeska je izdelana iz okolju prijaznega materiala, ki je plod reciklaže lesa, v skladu s strogimi omejitvami vsebnosti hlapljivih snovi in ima oznako E1. Orehov dekor je naraven, eleganten in skladen z najnovejšimi pohištvenimi trendi. Dodatki iz masivnega orehovega lesa, kovine v krtačenem nikljevem lesku, laka v mat sijaju in stekel spalnici Arabeska dajejo pridih sodobne elegance in naravnega glamurja.

Kaj pa svetloba?

Ja, tudi ta igra v spalnici pomembno vlogo. Strokovnjaki svetujejo čim več različnih svetlobnih virov, tako boste svetlobo lažje prilagajali svojim potrebam in razpoloženju. Stropna luč se odsvetuje, namesto tega se raje odločite za stenska, namizna, talna svetila.

Pri pohištvenem programu Arabeska lahko izbirate med različno osvetlitvijo z novimi modeli LED luči: notranjosti omar, pod posteljo, na voljo so tudi nočne svetilke. Omeniti pa velja še posebej izstopajoče okroglo ogledalo s plitvo stensko polico, v katero je vgrajen barvni LED trak, Bluetooth sprejemnik, vtič s transformatorjem in kablom. Upravlja se lahko z mobilno aplikacijo Furnika LED Controller. Z njim je mogoče vzdušje v prostoru prilagajati svojemu počutju in želenim razpoloženjem.

Prave barve za piko na i

Prefinjena kombinacija barv, vzorcev, tekstur in svetlobe obljubljajo razvajanje in udobje prijetne mehkobe in sproščenosti.

Sproščeno, domače, harmonično. Za takšno vzdušje v spalnici boste potrebovali tudi pravo kombinacijo barv. Strokovnjaki svetujejo svetlejše, nežnejše barvne odtenke in pa tudi sive in temnejše, ki v prostor vnašajo širino.

Pri Arabeski je v ospredju barva oreha, ki je izjemno prestižna in elegantna. Trendovski orehov dekor dopolnjujejo svilnate lakirane površine v beli ali sahara barvi ter siv tekstil. Karkoli vam je všeč, Arabeska zna zadovoljiti vaše želje!


Izkoristite promocijske popuste v novembru. Več na https://bit.ly/2VRcWLj

Več o spalnicah Arabeska si lahko ogledate na spletni strani povezavi https://bit.ly/35wYnRp

Dogovorite se za brezplačni 3D izris spalnice na https://bit.ly/2S5v81P

Katalog Arabeska si oglejte tukaj https://bit.ly/2OMlCRm ali pa ga naročite v tiskani obliki in vam ga pošljemo na dom https://bit.ly/2EGfTGU

Posamezne elemente si oglejte tukaj https://bit.ly/32vIvN6

Poglejte si vsa Alplesova prodajna mesta na spletni strani https://bit.ly/2QzU40p

Foto: Alples