Se spomnite ogromne, svetle, v belino odete garderobne omare, v kateri Živina poklekne na eno nogo in zaprosi Carrie Bradshaw? Meni nikakor ne gre iz glave. Že res, da moja zbirka oblačil še daleč ni tako impresivna kot garderoba glavne akterke, a vse odtlej sem mnenja, da garderobni prostor/omara, močno vpliva na našo vsakodnevno izbiro oblačil. In zato je čas, da svojo vsaj nekoliko prevetrimo.

Ob ogledu ameriških filmov me vedno znova navdušijo prave pravcate garderobne omare, ki skrivajo pravo zakladnico najrazličnejših oblačil. Seveda je njihova izvedba le poredko mogoča, sploh če v vašem domovanju na manj kot petdesetih kvadratih bivata več kot dva člana. Kljub temu pa obstaja nekaj trikov, s katerimi lahko nadgradimo lastno garderobno omaro in jo z nekaj enostavnimi prijemi spremenimo v paradiž.

Okrasite tla

Pred omaro ali pa v samo garderobo na tla položimo preprogo. Ta naj ne bo preveč običajna, izbirajte med bogatimi vzorci in teksturami za razkošnejši videz. Ne boste verjeli, kaj lahko majhna preproga naredi za prostor ali kos pohištva! Prav tako vas bodo majhni koraki kot je ta prisilili, da prostor vzdržujete in skrbite za red.

Naj vas ne bo strah barv

Nič ni bolj luksuznega kot kovinske barve, predvsem zlata. Pobarvajte katero izmed omaric ali pa v zlato odenite ročaje. Morda se odločite za zlate obešalnike ali pa dodajte nekaj zlatih dodatkov za prostor.

Usedite se

Če ste ena izmed srečnic, ki imajo na voljo garderobni prostor, je morda prav, da ga obogatite s t.i. podnožnikom. Prostor za sedenje bo prišel prav vaši družbi medtem ko bo čakala, da izberete pravo oblačilo, morda pa se boste tudi sami želeli usesti po napornem pospravljanju omare. Prostor za sedenje garderobo namreč preobrazi v dnevni prostor, poln življenja.

Pozorni na detajle

Če vam na vaši garderobni omari nekaj ni všeč je morda čas, da zamenjate držala in kljukice na omaricah. Okrasne kljukice so popolna dekoracija, ki odraža vašo osebnost in unikaten slog.

Vse se začne pri obešalnikih

Najhitreje in najenostavneje boste do učinka prišli že z menjavo obešalnikov. Za eleganten videz naj bodo ti usklajeni in enaki, če pa želite kaj bolj bohemskega izberite najrazličnejše.

Trije nasveti, ki vam lahko pridejo prav:

Ne zapolnite vseh praznih prostorov le zato, ker lahko. Natančno določite namembnost polic in omaric ter stvari pospravite v skladu s tem. Srajce sodijo k srajcam, hlače pa ne sodijo med volnene puloverje.

Kose oblačil razporedite glede na uporabo. Če se v omari nahaja več vrst stvari poskrbite, da izpostavite tiste, ki jih pogosteje uporabljate. Podlaga za jogo, ki jo na plan povlečete dvakrat letno je lahko pospravljena v ozadju, zbirko najljubših ogrlic pa postavite nekam, kjer jo brez težav dosežete.

Bistvena stvar pri urejanju omare je kategoriziranje. Izberite preproste sisteme po katerih se boste lahko ravnali tudi na dolgi rok. Morda je smiselno, da oblačila razporedite glede na letni čas, tako vam sredi poletja prostora ne bo zasedalo debelo tvidasto krilo.

Fotografije: Pinterest