Svetloba je eden najpomembnejših dejavnikov udobnega bivanja. Če je skozi steklene površine prodira v dom preveč, nas slepi in je neprijetna, pomanjkanje svetlobe pa vpliva na razpoloženje, pojavita se lahko depresija in stres. Da bo svetlobe vedno ravno prav in bomo hkrati skozi okna lahko občudovali tudi razgled, si omislimo primerno senčilo, na primer žaluzije HERO. Te slovijo po svoji trpežnosti, tihem delovanju, omogočajo maksimalno temnenje in imajo izredno dovršen dizajn lamel. Z njimi boste gospodar sonca!

»Zunanje žaluzije omogočajo odlično zaščito pred vročino in modern izgled objekta, zato so zelo priljubljene v sodobni gradnji. Vgradnja je možna tudi naknadno na že zaključene objekte,« pravijo pri podjetju ROLTEK, kjer verjamejo v svojo znamko žaluzij HERO. Ne samo, da vam te omogočajo ohranjati ugodno klimo v prostoru in ravno prav svetlobe, zaustavijo lahko celo do 80 % vročine, ki bi sicer segrevala prostore. Različne oblike lamel in vodil nudijo individualne rešitve za vsak objekt, kombinirate pa jih lahko tudi s komarniki. Poglejmo njihove glavne prednosti podrobneje.

Lastna proizvodnja in montaža

Žaluzije HERO so plod razvoja ROLTEKovih inženirjev, ki stalno razmišljajo, kako to, kar je na trgu, narediti bolje, varneje, lepše in obstojnejše. Ni ga izziva, ki bi jih ustavil, zato so žaluzije HERO najbolj inovativne na trgu. Imajo odlično izolirano omarico, neslišno delujejo tudi v močnem vetru in odlično tesnijo, zaradi česar so pravi izbor pri nizkoenergijskih in pasivnih hišah. Z njimi lahko zasenčite tudi največje površine, najbolj nepravilne oblike in uresničite najbolj nenavadne želje.

Žaluzije HERO za okna so na voljo v več različicah – predokenske, nadokenske ali poševne. Medtem ko so predokenske žaluzije za okna zelo modne in jih lahko vgradite na skorajda vsak objekt, so nadokenske primernejše zlasti za novogradnje, saj se lahko popolnoma prilagodijo oknu oziroma se vgradijo kar skupaj z njim. Prav posebne pa so poševne žaluzije – zunanje lahko čudovito dopolnijo videz vašega doma. Z njihovo pomočjo lahko senčimo tudi okna nepravilnih oblik in nestandardnih dimenzij.

Patentirane lamele

Lamele zunanjih žaluzij so na voljo v obliki P in S, pri čemer je bil poseben poudarek namenjen izgledu in možnosti kombiniranja žaluzij in rolet na enem objektu. Zlasti lamela P vas bo navdušila z unikatno moderno obliko in funkcionalnostjo. Omogoča popolno zatemnitev in je idealna za kombiniranje rolet in žaluzij na enem objektu, saj v zaprtem stanju spominja na izgled rolet, s čimer omogoča tako barvno kot estetsko skladnost. Njen edinstven dizajn je zaščiten tudi s patentom.

Energetska varčnost

Enako kot za rolete ROLTEK, ki slovijo po svoji energetski varčnosti, velja tudi za žaluzije. So izredno izolativno senčilo, ki omogoča velike prihranke pri energiji – v spuščenem stanju na primer poleti preprečijo kar 80 odstotkom sončne toplote pred vstopom v prostor, zaradi česar privarčujete pri energiji, potrebni za hlajenje objekta (klimatske naprave). Strokovnjaki so izračunali, da lahko v povprečni hiši, tudi če je ta nezadostno toplotno izolirana, samo z vgradnjo zunanjih senčil na vse steklene površine, rabo energije za ogrevanje in hlajenje zmanjšate kar za približno 30 odstotkov. 

Rešitev za francoski balkon

Podjetje ROLTEK je z žaluzijami HERO nadredilo korak naprej tudi pri francoskih balkonih, saj žaluzije istočasno zagotavljajo maksimalno varnost, čiste linije objekta in nemoten pogled skozi okno. Vodila zunanje žaluzije so namreč izdelana tako, da imajo dodaten utor za stekleno ograjo, v katerega se vstavi dvojno laminirano steklo debeline 16 mm. Steklo se v utor vgradi tako, da sistem nudi senčilo in ograjo v enem, poleg tega pa ima tudi možnost integriranega komarnika.

Najširša kolekcija standardnih barv

Lamele HERO so standardno na voljo v 10 modernih barvnih odtenkih, za omarico pa lahko izbirate med 8 standardnimi odtenki. Če med njimi ne najdete barve po svojem okusu, vam bodo senčila individualno prebarvali v poljuben odtenek od 220 različnih. Tako boste senčila zagotovo lahko tudi barvno povsem uskladili z arhitekturnimi značilnostmi objekta.

Glavni material, ki ga v ROLTEKU uporabljajo za izdelavo žaluzij, je aluminij. Ta je vedno prašno barvan, zato ne zbledi in nikoli ne potrebuje ponovnega barvanja. Izbirate lahko v odtenkih iz obsežne RAL lestvice in drugih barvnih kart.

Senčilo in polica sta najboljši par

Okenske police predstavljajo tisto kritično mesto na objektu, kjer je tesnjenje v primeru nalivov še posebej pomembno. Za to lahko še posebej dobro poskrbite z ROLTEKovimi okenskimi policami, ki so izdelane namensko za vgradnjo v kombinaciji s senčili ROLTEK in se jih priporoča pri novogradnjah (vgradi se jih istočasno s senčili). Police so izdelane v identičnem barvnem odtenku, kot je izbrano senčilo, celotna rešitev pa certificirana za tesnjenje vode v primeru naliva do 1950 Pa.

Maksimalna odpornost na veter in druge zunanje dejavnike

Za konec pa omenimo še eno od pomembnih kvalitet žaluzij HERO, in sicer, da jim dobesedno nič ne more do živega, da so odporne na veter in druge vremenske razmere, kar so ugotovili tudi na nemškem inštitutu Prüfzentrum für Bauelemente (PfB) iz Rossenheima. Testiranje je potekalo v vetrnih obremenitvah po evropski normativih DIN-EN 1932: pri testiranju so pred žaluzijo HERO postavili laserski merilnik, s katerim se stalno meri odklon žaluzije. Nato so stopenjsko simulirali ploskovno obremenitev vetrnega srka na žaluzijo. Odklon pri na primer 400 cm široki žaluziji ne sme preseči 40 centimetrov. Če senčilo to mejo preseže, ne opravi uspešno vetrnega testa/razreda.

»Posebej dobro se je na testu izkazala ROLTEK žaluzija manjšega formata (do 5 kvadratnih metrov površine), ki je krepko presegla maksimalni vetrni razred 6, ki pomeni vetrno vzdržljivost 108 km na uro,« so ponosni pri ROLTEKu, kjer se zavedajo, da so vremenske razmere tudi v Sloveniji vsako leto bolj ekstremne, zato priporočajo investicijo v kakovostna senčila.

Več o zunanjih žaluzijah HERO izveste na spletni strani www.roltek.si, svoja vprašanja lahko pošljete tudi preko kontaktnega obrazca ali pa se oglasite v ROLTEK-ovem prodajnem salonu v Dobu pri Domžalah. Videli in začutili boste kakovost, ki je plod več kot 25-letnih izkušenj podjetja, ki je eno najhitreje rastočih v Sloveniji in z dobro razvito prodajno mrežo po srednji Evropi. Z lastno proizvodnjo je zagotovo trendsetter in vodilni proizvajalec senčil v Sloveniji.

Sponzorirana vsebina