Stara polkna za »shabby chic« šarm

Če bi radi svojemu domu vdahnili nekaj shabby chic šarma, ni boljšega načina, kot so stara polkna. Kupite jih na bolšjem trgu, morda jih imate še celo na podstrešju, in jih z malce spretnosti spremenite v novo pohištvo ali dekoracijo. Rustikalni učinek zagotovljen!

Dekoracija iz starih polken

Pohištvo

Iz starih polken naredite police, garderobne omare, stojala, mizo ali celo klop. Tako pohištvo je sofisticirano in personalizirano ter vdahne prostoru poseben karakter. Les lahko pustite neobdelan, obdrgnjen, izpran in s starinskim pridihom ali ga obrusite in prebarvate.

Dekor

Stara polkna so tudi imenitna stenska dekoracija, ki da ambientu zanimivo teksturo in globino. S polkni lahko prekrijete kar celo steno in tako ustvarite podeželski šarm ali pa uporabite le posamezne elemente, na primer kot vzglavje za posteljo.

Vrata ali pregrade

Stara polkna nenazadnje preoblikujte v pregradne stene ali drsna vrata, denimo v shrambo, garderobo, kopalnico, jedilnico, na teraso… Vrata so lahko tudi zložljiva na način harmonike.

Fotografije: Pinterest

Prejšnji članekLesene luči izžarevajo toplino
Naslednji članekŽivljenje je oder: scenografska oprema celjskega dupleksa
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.
0 komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje