Znanje in razvoj omogočata napredek ter rast podjetij in gospodarstva. Med letošnjimi nagrajenci na nacionalnem izboru za najboljše inovacije v državi je znova tudi vodilni slovenski razvijalec in proizvajalec toplotnih črpalk.

Podelitev nagrad najboljšim inovatorjem v državi je tradicionalno potekala v okviru Dneva inovacij na Brdu pri Kranju. Kronoterm je prejel srebrno nacionalno priznanje za toplotno črpalko VERSI, ki je vsestranska v uporabi in vgradnji, izredno tiha in učinkovita, po zaslugi kompaktnosti, pa se jo lahko postavi v najmanjši kotiček doma.

Odlično je, da imamo v Sloveniji kar nekaj inovativnih podjetij in projekte, kot je Dan inovativnosti s podelitvijo nagrad, ki intenzivno spodbujajo tako razvoj izdelkov in tehnologije kot sistemov. Čeprav je bilo na podelitvi poudarjeno, da Slovenci v primerjavi z drugimi evropskimi državami kar nekoliko zaostajamo po številu inovacij, še posebej na področju produktnega razvoja, je v Sloveniji kar nekaj takšnih, ki veliko pozornosti posvečajo predvsem razvoju. Med njimi je podjetje Kronoterm, ki skrbi za toplino domov v Sloveniji in po Evropi že več kot 30 let.

Vodja razvoja v Kronotermu Franc Marovt je ob prejetju priznanja povedal: ”Toplotna črpalka VERSI naslavlja potrebe določenih kupcev zelo ciljno in specifično. Množico tehničnih inovacij smo združili z ne tehničnimi, s čimer smo želeli zagotoviti celovito rešitev in dobro uporabniško izkušnjo naših kupcev. Verjamemo, da nam je uspelo, na kar smo zelo ponosni. Ta nagrada nam zaradi tega veliko pomeni.”

Čas, trud in znanje, ki ga vlagajo v razvoj toplotnih črpalk v Kronotermu, nagrajujejo številni zadovoljni uporabniki njihovih naprav. Številka njihovih kupcev se bliža številki 100.000. Njihovo delo redno spremlja in nagrajuje tudi stroka. Priznanje na področju inovacij je podjetju Kronoterm Gospodarska zbornica Slovenije podelila že tretje leto zapored. Pred dvema letoma so na nacionalnem izboru najboljših inovacij v Sloveniji prejeli zlato priznanje za toplotno črpalko ADAPT, lani pa so, tako kot letos, zbirko priznanj dopolnili s srebrnim nacionalnim priznanjem za toplotno črpalko BOOSTER WPB.

Toplotna črpalka VERSI je prejela že kar nekaj nagrad. Če bi želeli, da ogreva tudi vaš dom, obiščite Kronotermovo spletno stran. Za več informacij jih lahko pokličete na 03 703 16 20 ali jim pišite na info@kronoterm.com.

Sponzorirana vsebina