Zabavna in drzna vhodna vrata bodo zunanji podobi vašega doma dodala nekaj veselja; ne le, da vam bodo polepšala vsakodnevno vrnitev domov, tudi mimoidočim bodo zarisala nasmešek na obraz. Danes z vami delimo sedem primerov živopisanih vhodnih vrat.

Če ste kdaj hodili po ulicah Londona, po mediteranskih otokih, po francoski Provansi, ste najbrž opazili, da so vhodna vrata tam redko nevtralne barve. V Londonu je tradicija najbrž izšla iz strogo predpisane zasnove vrstnih hiš, kjer so si lastniki lahko individualizirali zgolj posamezne detajle – med drugim barvo vrat. Na Mediteranu je uporaba barv vsesplošno sprejeta kot del veselja do življenja, v Provansi pa se hiše v peščenih barvah z vrati in polknicami v odtenku sivke dobesedno zlijejo s cvetočo pokrajino.

V sodobnih, modernih in minimalističnih hišah, med steklom in belimi stenami, so prav vhodna vrata eden od redkih elementov, s katerimi lahko lastniki nakažejo nekoliko osebnosti. Za vas smo izbrali sedem najlepših primerov:

Iz zelenega atrija nas v hišo popeljejo rdeča vrata. (vir: pauldavisarchitects.com)

Svetlo modra vrata, uokvirjena s steklenimi površinami, vizualno razširijo vhod. (vir: klopfarchitecture.com)

Žareče rumena vrata industrijskega doma so postavljena poleg celovišinske zasteklitve, ki omogoča vpogled v notranjost. (vir: olsonkundig.com)

Modra vrata pritlične hiše v Kaliforniji so odličen kontrast topli leseni fasadi. (vir: tgharchitects.com)

Sodobna losangeleška hiša ima vse tri vhode – glavnega, stranskega in vrtnega – obarvane na rdečo. (vir: duarchitects.com)

Zanimiv dizajn, drzna barva: vrteči se vhod. (vir: houzz.com)

Električno modra barva z zanimivo kljuko se vizualno povežejo tudi z opremo veže. (vir: walkamongthehomes.com.au)