Sedem primerov barvitih vhodnih vrat

Zabavna in drzna vhodna vrata bodo zunanji podobi vašega doma dodala nekaj veselja; ne le, da vam bodo polepšala vsakodnevno vrnitev domov, tudi mimoidočim bodo zarisala nasmešek na obraz. Danes z vami delimo sedem primerov živopisanih vhodnih vrat.

0

Če ste kdaj hodili po ulicah Londona, po mediteranskih otokih, po francoski Provansi, ste najbrž opazili, da so vhodna vrata tam redko nevtralne barve. V Londonu je tradicija najbrž izšla iz strogo predpisane zasnove vrstnih hiš, kjer so si lastniki lahko individualizirali zgolj posamezne detajle – med drugim barvo vrat. Na Mediteranu je uporaba barv vsesplošno sprejeta kot del veselja do življenja, v Provansi pa se hiše v peščenih barvah z vrati in polknicami v odtenku sivke dobesedno zlijejo s cvetočo pokrajino.

V sodobnih, modernih in minimalističnih hišah, med steklom in belimi stenami, so prav vhodna vrata eden od redkih elementov, s katerimi lahko lastniki nakažejo nekoliko osebnosti. Za vas smo izbrali sedem najlepših primerov:

Iz zelenega atrija nas v hišo popeljejo rdeča vrata. (vir: pauldavisarchitects.com)

Svetlo modra vrata, uokvirjena s steklenimi površinami, vizualno razširijo vhod. (vir: klopfarchitecture.com)

Žareče rumena vrata industrijskega doma so postavljena poleg celovišinske zasteklitve, ki omogoča vpogled v notranjost. (vir: olsonkundig.com)

Modra vrata pritlične hiše v Kaliforniji so odličen kontrast topli leseni fasadi. (vir: tgharchitects.com)

Sodobna losangeleška hiša ima vse tri vhode – glavnega, stranskega in vrtnega – obarvane na rdečo. (vir: duarchitects.com)

Zanimiv dizajn, drzna barva: vrteči se vhod. (vir: houzz.com)

Električno modra barva z zanimivo kljuko se vizualno povežejo tudi z opremo veže. (vir: walkamongthehomes.com.au)