Razmišljate, da bi svojo nepremičnino ogrevali z infra rdečimi paneli, pa vas obhajajo dvomi? Nenazadnje gre za odločitev, ki bo vplivala na udobje vašega bivanja še leta in desetletja. Potem se velja pozanimati pri tistih, ki imajo z njimi že izkušnje. Pediatrinji, predstavnici dveh generacij - mama in hči iz Radencev, sta nad IR-paneli navdušeni. Svoji hiši, ki sta jih zgradili na sosednjih parcelah, druga ob drugi, ogrevata s paneli podjetja Ekosen.

Anka in Martina, mati in hči, obe pediatrinji, sta se odločili zgraditi svoji hiši druga ob drugi. Zdaj živita vsaka svoje življenje, ena v marelični, druga v rumeni hiši, kljub temu pa vsak dan skupaj skuhata kosilo in popijeta kavo, medtem ko vnukinja Tara babico obišče celo večkrat na dan.

Zakaj odločitev za IR-panele?

Sprva sta načrtovali ogrevanje s talnim gretjem oziroma toplotno črpalko, z investicijo približno 12.000 evrov. A mama Anka, ki rada bere in je zelo dovzetna za novosti, je našla in raziskala ogrevanje z infrardečimi paneli. Zato sta za ogrevanje obeh hiš izbrali grelne panele IR, s katerimi so vse članice izredno zadovoljne.

»IR-paneli so na stropu, toplota je čudovita, razporejena po vsem prostoru, ogrevanje pa se vključuje samo, tako da z nastavitvami nimamo dodatnega dela,« pripoveduje Martina.

Izbira ponudnika ni bila težka

Grelne panele sta naročili pri podjetju Ekosen, ki jima je poleg montaže panelov zagotovilo še dodatne visokotehnološke rešitve: stene so premazali s termokeramičnim premazom Thermosun, ki izboljšuje energijski izkoristek, stene ohranja dalj časa tople, hkrati pa preprečuje nastajanje plesni. Seveda sta se opremili tudi z regulatorji IR Sun, ki ves čas skrbijo za enakomerno ogrevanje na denarnici prijazen način.

Kombinacija sončne elektrarne in IR-ogrevanja

Anka in Martina razmišljata tudi o vgradnji sončne elektrarne, ki bi jima zagotovila dovolj elektrike za gospodinjstvo in ogrevanje ter za pripravo tople vode. In takšna investicija bi bila gotovo smiselna, pojasnjuje Aleš Babič iz Ekosena: »Gospa ima hišo najnovejše gradnje s površino okoli 110 kvadratov. Celotna naložba v samooskrbo takšne hiše bi znašala le okoli 13.000 evrov, tj. 4.000 za infrardeče panele in 8.000 do 9.000 evrov za 7-kilovatno sončno elektrarno«.

Tako bi obe hiši proizvedli dovolj električne energije. Investicija bi se povrnila hitro, hkrati pa bi lahko poleti hišo zastonj hladili ali pa segrevali tudi vodo v morebitnem bazenu. Za to kombinacijo se odloča vedno več ljudi, ki želijo ugodno, trajnostno ter do narave in denarnice prijazno rešitev.

Mnogo zadovoljnih strank

O odličnih izkušnjah z Ekosen grelnimi paneli poročajo tudi druge zadovoljne stranke. Z njimi na primer že 5 let ogrevajo posamezne ambulante v zdravstvenem domu Lenart, ki pri stroških za ogrevanje sedaj prihranijo kar 60 odstotkov! V ambulanti za otroke in ordinaciji za ženske je sedaj vedno toplo, znebili pa so se tudi plesni, ki jim je povzročala sive lase. 

Na Facebook strani podjetja se pohvale podjetju kar kopičijo, veliko pa jih najdemo tudi na njihovi spletni strani.

Cenejše ni nujno boljše

Seveda se vedno najdejo nejeverni Tomaži, ki bi raje izbrali cenejšega ponudnika pred kakovostnejšim, a naj poudarimo, da to največkrat ne prinese prihrankov. Prednost dajte raje kakovosti, dolgoročni podpori in IR-panelom, ki zanesljivo delujejo še naslednjih 30 let. Podjetje Ekosen je pri tem zanesljiv partner, saj poskrbi za vse:

  1. Obisk stranke na domu in izvedba meritev
    Strokovnjak preveri stanovanje ali prostore, ki jih želite ogrevati. Preveri izolacijo, vlažnost sten, lego prostorov, toplotne izgube (okna, pomanjkljiva izolacija …). Tako izračuna optimalno število grelnih panelov in njihovo potrebno moč izključno na podlagi vseh dejstev.
  2. Priprava ponudbe
    Šele po natančnih meritvah in pregledu stanovanja/hiše/prostorov lahko podjetje pripravi primerno ponudbo. Strankam ponudi najboljšo, trajno rešitev, ki ustreza njihovim željam, zahtevam in potrebam.
  3. Izbira termina in montaža 
    Montažo grelnih panelov izvajajo strokovno usposobljeni električarji monterji, ki opravijo vsa elektroinštalacijska dela in montažo, prostore pa za seboj očistijo.
  4. Svetovanje, informiranje in podpora po montaži
    Storitev podjetja pa se ne konča po montaži. Uporabnikom je treba razložiti, kako grelni paneli delujejo, jim pokazati, kako je treba z njimi ravnati in odgovoriti na vsa njihova morebitna vprašanja. Strokovni sodelavci podjetja so uporabniku na voljo tudi kasneje, sploh pa v primeru težav.

Želite izvedeti še več o IR-ogrevanju?

Za pripravo rešitve za IR-ogrevanje s sistemom Ekosen pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10 ali pišite na e-naslov info@ekosen.si. Lahko obiščete tudi salon v Miklavžu na Dravskem polju pri Mariboru, Ptujska cesta 17, tel. 02 620 81 99, ali salon v Mengšu pri Ljubljani, Gorenjska cesta 19, tel. 01 320 73 30. Najdete nas tudi v Galeriji toplote v Murski Soboti, tel. 080 87 85, ali v Zagrebu. Več o ponudbi si lahko ogledate na www.ekosen.si in na www.irsun.si.

Foto: Ekosen