Simona in Tine, zakonca iz Ljubljane, sta potrebovala manjše stanovanje. In ko se je ponudila prilika, da se iz lepega, 130 kvadratov velikega stanovanja preselita v manjše, sta jo pograbila z obema rokama.

Priložnost za zamenjavo se je pokazala kar v isti stanovanjski soseski manjših večstanovanjskih zgradb, v kateri sta že živela. Sosedje so iskali večje stanovanje, onadva manjše in tako so preprosto zamenjali. 130 kvadratnih metrih se je spremenilo v 90 kvadratnih metrov, a kot pravita, je za njiju in sina, ki še živi doma, dovolj, saj veliko časa preživljajo tudi v naravi.

»Jaz bi celo rekel, da v tem primeru manj je več. Tisto stanovanje je bilo po kvadraturi večje, ampak je bilo precej bolj nefunkcionalno, kot je to, tako da smo bolj zadovoljni. Ne rabimo nič več prostora,« pripoveduje Tine.

Ker je bilo stanovanje že zelo lepo in kakovostno opremljeno, nista veliko spreminjala, prenovila in povečala sta le kuhinjo, ki zdaj nudi več delovne površine. Kupila sta večji hladilnik, povečala pult in pa dodala moderno, tehnološko izpopolnjeno napo. Ta svoje delovanje samodejno usklajuje z delovanjem kuhalne plošče, opremljena je s plazma filtrom, ki čisti zrak tudi takrat, kadar napa ne deluje. 

Razveselila sta se tudi tega, da so v novem stanovanju vsi prostori opremljeni s televizorjem, še posebej praktična se jima zdi pregledna garderobna soba, v katero je dostop iz spalnice, poleg tega je stanovanje tudi zelo dobro osvetljeno.

»Ogromno lučk je. Stanovanje je celo v lučkah. To je tudi razlika od prejšnjega stanovanja, tako da prostor deluje večji, kot je, in se zelo dobro počutimo,« pravi Simona.

Posebno kakovost bivanju prinese še terasa, ki se nahaja nad stanovanjem in do katere je dostop po stopnicah. Kvadratura terase je enaka kvadraturi stanovanja, na njej, pravita lastnika, pa predvsem uživata ter se manj ukvarjata z rožami in vrtnarjenjem. Raje si kaj skuhata, gledata televizor iz jacuzzija, lahko preprosto lenarita, poslušata glasbo …

Vsekakor jima tudi manjše stanovanje z obsežno teraso zadošča za uživanje mirnih trenutkov doma.