Ko smo vas na prvi decembrski dan vprašali po vaših adventnih venčkih, nismo pričakovali tako velikega odziva. Kar dvesto gledalcev se nam je oglasilo s svojimi adventnimi izdelki, ki naznanjajo pričetek praznične sezone. Izbrali smo nekaj najbolj zanimivih.

Vsem izbranim adventnim okrasitvam je skupna velika mera domišljije, iznajdljivosti in občutka za estetiko. Nekateri raje okrašujete bogato, drugi minimalistično; nekateri ste adventne sveče položili na prave majhne pokrajine, izdelane iz maha, vej in kamnov; spet drugi ste se odločili obdelati veje stoletnih dreves iz vašega vrta. Nekateri ste kreativno uporabili material, ob katerem sprva ne pomislimo na advent; spet drugi ste se zatekli k tradicionalni kombinaciji iglavcev, cimeta in sušenih pomaranč.

Miniaturne pokrajine

Adventne okrasitve na spodnjih fotografijah odlikujejo občutek za detajle, barve in kompozicijo.

Veje in rogovi

Ko pozornost ukradejo zanimive veje, korenine in rogovja, z ostalo okrasitvijo ni potrebno pretiravati.

Tradicionalni venčki

Nič ni lepšega od narave in tradicije, ki to naravo preoblikuje v naš domači okras.

Malo drugačni venci

Letos se je marsikdo namesto venca iz smrečja lotil ustvarjanja z oljčnimi in cipresinimi vejami oziroma s šibjem, mahovjem oziroma s cvetjem, ki je preživelo prve nižje temperature.

Izvirni venčki

Izmed malo drugačnih venčkov sta nas najbolj navdušili dve domislici: venček iz papirčkov za peko muffinov ter venček iz puloverja, nabranega na žico obešalnika.

Minimalistično okrasje

Včasih je dovolj že majhen okras, da obogati naš vsakdan.

Domači adventni koledar

Poleg venčka je adventni koledar gotovo najbolj priljubljena oblika odštevanja dni do Božiča. Na naš naslov je prispela fotografija enega takšnih koledarjev, ki nedvomno vsebuje oblico sladkih in zanimivih presenečenj.