Pri kuhanju so nekateri bolj drugi manj spretni, za vse pa velja, da so v veliko pomoč lahko izvirni recepti in dobri kuhinjski aparati. Tokrat vam predstavljamo pečico, ki bo izkušnjo kuhanja ponesla na višji nivo, še bolj poenostavila pripravo hrane in vam omogočila gurmanske užitke na do zdaj nedosegljivi ravni. Predvsem pa boste po zaslugi njenih imenitnih funkcij skrajšali čas, ki ga preživite v kuhinji, na minimum. Vzemite si dragocene minute raje za svoje goste in sebe!

Pri Mieleju so s pečico Dialog stopili izven okvirjev in zamajali temelje, na katerih kuhate zadnja desetletja. Kuharskim šefom in tudi ostalim, amaterskim kuharjem, ponuja pečica Dialog nova orodja, da še izboljšate svoje recepte in ustvarjate ideje za nove jedi, ki jih je mogoče pripraviti le v takšni pečici. Možnosti so neskončne: skuhajte ribo v ledu, ne da bi se ta raztopil. Pripravite teletino v ovoju iz čebeljega voska, ne da bi slednji izgubil svojo obliko. Poiščite idealno toplotno obdelavo polovice lososovega fileja, medtem ko druga polovica ostane surova – za popoln sašimi. Ali specite čabato s paradižnikom povsem brez skorje. Vaša domišljija je edina omejitev.

Seveda vas zdaj zanima, kakšna tehnologija je v ozadju te pečice in kakšne so še njene druge prednosti. Nič lažjega, poglejmo podrobneje:

M Chef: Bistvo pečice je tehnologija M Chef. Ta za toplotno obdelavo živil uporablja elektromagnetne valove, ki se merijo v enotah Gourmet Unit in s katerimi lahko pečete bolj natančno kot kadar koli doslej. Enostavneje povedano: s pomočjo senzorjev je pečica ves čas v dialogu z jedjo, prepozna molekularno strukturo različnih živil in določi, koliko energije je treba dovesti posamezni sestavini, da bo primerno pečena. Na ta način lahko pečica Dialog različna živila – na primer meso, ribe ali kruh – istočasno natančno skuha, speče, pogreje ali odtaja.

Enakomerna toplotna obdelava: Medtem ko običajna pečica živilo obdeluje od zunaj proti notranjosti, se v pečici Dialog že od prve sekunde enakomerno toplotno obdeluje celoten volumen. Zato je vsak kos mesa v celoti sočen, ribe in morski sadeži pa vas prepričajo s še finejšo strukturo. Te prednosti vas bodo razveselile tudi pri peki. Ni pomembno, ali želite pripraviti kmečki kruh ali prefinjeno pecivo – pečica Miele Dialog bo izboljšala strukturo testa, ustvarila skorjico in testo zapekla povsem po vašem okusu.

Prihrani čas: Pečica je v primerjavi s predhodnicami tudi neverjetno hitra, saj vam želi prihraniti čim več časa. Če ste včasih zahtevne jedi pripravljali ure in ure, je to zdaj močno skrajšano. Na primer: sočna, ‘počasi pečena’ natrgana svinjina, ki se topi v ustih, običajno potrebuje od 8 do 16 ur, da razvije svoj značilni okus. Predstavljajte si natanko takšen rezultat – v samo dveh urah in pol. S pečico Dialog je to mogoče.

Za piko na i pa ima med peko kuhar stalno vse pod kontrolo, naj bo v kuhinji ali izven nje. Pečica namreč ponuja Wi-Fi nadzor, to pomeni, da lahko tudi s kavča, če se vam tako zahoče, s pametnim telefonom daljinsko upravljate aparat, prikličete informacije o stanju delovanja aparata (nadzorujete oz. ustavite postopek peke). Dežuranje in pogledovanje v pečico je zdaj le še navada preteklosti.

Generacija 7000

Inovativne tehnologije pa niso ostale rezervirane samo za pečico Dialog, ampak so jih Mielejevi strokovnjaki vključili tudi v druge aparate tako imenovane generacije 7000. Priprava hrane na indukcijski kuhalni plošči in v kombinirani parni pečici je prav tako vrhunska.

Za indukcijsko kuhališče je značilno da nima določenih kuhalnih polj. Ploščo lahko uporabljate po celotni površini, pri čemer lahko na poljubno mesto postavite do šest loncev, ponev ali pekačev. Upravljalni elementi se vedno pojavijo ob položeni posodi ter ji sledijo, četudi jo premaknete.

Pri kombinirani parni pečici pa naj omenimo, da v njej lahko istočasno kuhate različna živila in da jih tudi po koncu kuhanja ohranja topla še 15 minut. Med kuhanjem se para enakomerno razporedi po celotni pečici, zato so rezultati kuhanja optimalni, če želite pri jedi imeti znotraj sočno in zunaj hrustljavo skorjico, pa enostavno uporabite funkcijo kombinirane peke. In še najlepša novica za konec: ker je notranjost parne pečice iz plemenitega jekla, je nerjaveča in enostavna za čiščenje. Informacija, ki razveseli vsako gospodinjo!

Foto: Miele