Stene in stropi naših bivališč so še vedno največkrat odeti v belino, morda v odtenke popularnih barv, bolj drzni pa se odločijo in si zanje zaželijo posebnih dekoracij, kot so razne štukature, unikatni vzorci ter imitacije betona ali rje. Če tudi vi razmišljate, da bi iz monotone stene izvabili nekaj posebnega, potem se nujno obrnite na nekoga, ki zna pleskati drugače. Na Penzel.

Podjetje Penzel je v Sloveniji že od leta 2009 zelo uveljavljen in iskan ponudnik storitev s področja stenske dekorative. Izhaja iz slikopleskarske branže, vendar se je od konkurenčnih ponudnikov že kmalu oddaljilo. Njihova vizija je drugačna, zagotoviti želijo najvišjo možno kakovost in storitve, ki jih drugi ne ponujajo. Tako so si s trdim delom pri nas sčasoma ustvarili dobro ime na področjih stenske dekorative, vgradnje štukatur in slikopleskarstva.

»Poslujemo po preprostem receptu – vedno maksimalno in odprto, brez kompromisov in bližnjic, samo z uporabo najboljših materialov in izključno tako, da se temeljito posvetimo stranki, ji prisluhnemo, razumemo njene želje ter jo na koncu z opravljenim delom tudi navdušimo,« pove ustanovitelj podjetja Aleksander Gorečan, ki se mu je pozneje pridružil tudi sin Peter in s svojo mladostno energijo poskrbel, da se je podjetje prerodilo in postalo mnogo več kot samo slikopleskarski izvajalec. Usmerili so se v bolj umetniške vode ter začeli na steno in strop gledati drugače – kot na prazna platna, na katera lahko pretočijo svojo inspiracijo – skozi unikatne vzorce, geometrijske linije, organske oblike, posebne barve, imitacije betona, rje in drugih elementov ter še mnogo drugega. Možnosti so neskončne, kot je neizmerno občutenje sveta in lepega v njem. 

Peter in Aleksander Gorečan.

»Delo je ves čas ustvarjalno in se pogosto približa pravi umetnosti – vsako stranko najprej povabimo v salon, kjer se na lastne oči prepriča, kakšne dekorativne stvaritve je mogoče prenesti na stene, strope in tla, kar je izhodišče za pogovor: izvedljivo je skoraj vse, na voljo je ogromno tehnik, ki jih v Penzlu obvladamo in s katerimi je mogoče stene dekorirati na najbolj ustvarjalne načine. Prilagodimo se vsaki stranki, rezultat pa je umetniško delo s podpisom – dekorativa, ki ustvari izjemen učinek v prostoru.«

In katere dekorativne tehnike so njihovi paradni konji? Vsekakor je treba najprej omeniti stensko dekorativo, pri kateri stene in strope dekorirajo s posebnimi materiali in barvami, ki odpirajo neomejene možnosti za estetske učinke. Na izbiro imajo številne specialne barve in imitacije, pri čemer lahko z različnimi tehnikami nanosa dosežejo rustikalen ali pa sodoben videz. Z dekorativnim posegom v interier vnesejo toplino, občutek odprtosti, eleganco, unikatnost ali katerokoli drugo vzdušje, ki si ga želite.

Njihova druga pomembna storitev pa so stenske, stropne in talne štukature ali obrobe. Gre za okrasne elemente, ki prostoru dodajo prestiž, ga poživijo in izpopolnijo njegov slog. Čeprav izhajajo iz baročnih dvorcev, so danes vse kaj drugega kot samo klasične – tvorijo lahko najrazličnejše oblike, ki nadgradijo tudi sodobne minimalistične interierje in ponujajo veliko prostora za ustvarjalnost.

»V prostore vgrajujemo kotne, stenske, stropne in talne obrobe, ki jih lahko povežemo s stebri, oboki in rozetami ter tako ustvarimo stilsko usklajeno celoto,« povedo in dodajo, da omejitev ni, o čemer pričajo tudi številni izvedeni projekti, bodisi v zasebnih ali javnih objektih.

»V prostor je mogoče poseči samo z obdelavo enega elementa, na primer kamina, lahko pa se ga v celoti predrugači. Z rešitvami stenske dekorative je seveda mogoče ustvariti tudi ambiente, ki bodo poslovnim zgradbam dali prevladujoč značaj, ki bo izražal najvišjo stopnjo elegance ali unikatnosti in že sam po sebi privabljal goste.«

Penzel večinoma deluje samostojno, v svoje projekte pa ga vse bolj vključujejo tudi arhitekti, ki želijo skozi inovativne dekorativne rešitve svojim strankam ponuditi dodatne možnosti oblikovanja prostora. Celovite storitve podjetja in njihove raznovrstne referenčne projekte lahko spoznate na njihovi pred kratkim prenovljeni spletni strani ali socialnih omrežjih.

»Pri Penzlu se zavedamo, da se spreminjajo tudi dekorativni trendi, zato se ves čas izpopolnjujemo, pri čemer posegamo po najboljšem, kar lahko izobraževanje ponudi. Zato lahko za stranko vedno naredimo vse, kar je v danem trenutku mogoče – ter najdemo rešitve tudi za zelo kreativne zamisli, ki jih imajo stranke,« zatrjujejo in zainteresirane vabijo v salon v Šenčurju, kjer lahko najbolje spoznate vse možnosti stenske dekorative in njihove druge storitve.

Sponzorirana vsebina