Notranja oblikovalka Susanna Cots, ki je oblikovala interier te hiše, stavi na 'počasno oblikovanje'. V svojih delih vedno znova izkazuje talent za oblikovanje vizualnih kompozicij, ki zaradi svoje senzoričnosti zagotavljajo dobro počutje.

Z mislijo na senzoričnost življenja ob morju, kjer poleg funkcionalnosti do izraza pri notranji opremi pridejo tudi svetloba, zvoki, vonjave ter taktilnost (ne)obdelanih naravnih materialov, je opremila tudi starejšo hišo na španski Costa Bravi. Hišo je naprej prenovila, nato pa jo povezala z njeno mediteransko esenco. Opremila jo je v belini, s poudarki v hrastu, bakru in kamnu, ter v končni fazi prepustila čudoviti naravni svetlobi španske riviere, da postavi piko na i.

Funkcionalni prizidek

Klasično mediteransko vzdolžno oblikovano hišo je najprej prenovila: odprla je celotno vrtno fasado ter ji dodala manjši prizidek, ki v pritličju deluje kot zastekljena jedilnica, v nadstropju pa kot pokrita terasa. Prav jedilnica je srčika doma: opremljena s kamnitim zidom, strešnim oknom, leseno klopjo in velikimi panoramskimi drsnimi vrati je namreč lahko del tako zunanjega kot notranjega ambienta.

Ostali prostori so zasnovani zelo odprto, z mislijo na prosto prehajanje, povezovanje in druženje. Veliko kuhinjo dopolnjuje zajtrkovalni otok, ki se odpira na dnevni prostor. V njem najdemo zanimivo, štiristransko zofo, ki enkrat ponuja pogled na televizijo in kamin, drugič na kuhinjo, tretjič pa proti terasi in morju.

Dnevno sobo dopolnjuje domača pisarna, ločena le z drsno stekleno steno in poudarjena z izbiro tlakov in oblog – v kontrastu z mediteransko belim ambientom bivalnega prostora je pisarna odeta v pomirjajoči hrastov les.

V nadstropju so urejene spalnice, kjer prav tako prevladuje hrast; v kopalnicah pa baker. Ta zemeljski element je notranja oblikovalka posebej izbrala za ta projekt, saj lepo dopolnjuje barvo lokalnega kamna, hkrati pa deluje kot majhen nakit, ki tu in tam krasi notranjo opremo. Bakrena so na primer podnožja kuhinjskega otoka in pisalne mize, bakrena so svetila, pa tudi korita in armature, ki jih je oblikovalka oblikovala posebej za ta projekt. 

Preveč poudarkov pa vseeno ni bilo potrebnih: “V tej hiši smo že od začetka vedeli, da mora notranja oprema le dopolniti obstoječe pogoje: čudovito naravno svetlobo, ki prežema vsak njen kotiček.”

Interier: Susanna Cots

Fotografije: Mauricio Fuertes