Notranja oblikovalka Francesca Giraldi je dobila nalogo prenoviti 180 m2 velik dupleks v italijanskem Milanu. Stanovanje je spodaj obsegalo dnevni prostor s kuhinjo, zgoraj spalni del z dostopom na teraso, želja naročnika pa je bila, da se namembnosti prostorov zamenjajo in uredi stopnišče. Tako bi bivalnemu delu omogočili povezavo z zunanjščino, spodaj pa bi pridobili nove uporabne površine.

Prenova je poleg reorganizacije tlorisa in posledičnega premika inštalacij vključevala zamenjavo talnih oblog. Lastniki so se odločili obe etaži in teraso obložiti v porcelanasto keramiko bež barve, v katero so odeli tudi stopnišče, ki je tako postalo bolj svetlo in izstopajoče. Stopnice so osvetlili z dodatnimi lučmi, s tem so poudarili čudovite učinke žil na ploščicah, dodatno pa so jih v prelomu tudi razširili, zaradi česar zdaj ponujajo površino za postavitev okrasnih predmetov, loncev z rožami, lantern in podobno.

Po končanih delih se v pritličju stanovanja nahajajo vhodni del, delovna soba z multimedijo in prostorom za sprostitev, večnamenski hodnik z omarami po meri, v katere so namestili pralni in sušilni stroj, dvoposteljna soba z garderobno omaro ter glavna kopalnica. V mansardi pa je velik odprt prostor z jedilnico ter dnevna soba s kaminom in klopjo, vgrajeno v zidano konstrukcijo, ki se uporablja tudi kot knjižna polica. Zgoraj so še kuhinja z otokom, kopalnica za goste z masažno kadjo in vgradnim zidanim umivalnikom ter manjša terasa med strehami.

Barvna shema stanovanja je kombinacija svetlih tonov ter temnih odtenkov lesa in antracita. Na podstrešju so vidni tramovi, ki prostoru dajejo močan karakter, medtem ko so bele stene razgibali z dodatki zelo nežne svetlo zelene pastelne barve, ki deluje sveže in živahno.