Ustvarjalne sanje so znamka, kjer se vse vrti okrog sanj. Oziroma Sanje. Ustvarjalke, ki z vsem srcem in dušo izdeluje prekrasne izdelke za dom in dekoracije. Personalizirani predpražniki s simpatičnimi napisi in motivi, ki pozdravijo obiskovalce. Keramične skodelice, ki poskrbijo, da prvo kavo spijete z nasmehom. S pomočjo ličnih izdelkov je sanja zaživela svoje sanje, saj je veliko potrebo po ustvarjanju čutila že v otroških letih.

Sanjino življenje je bilo dolga leta povezano z gostinstvom. Sama prihaja iz gostinske družine, kar jo je spodbudilo, da je tudi sama stopila na to pot. A ves čas jo je vleklo drugam, v svet ustvarjanja, ki jo je privlačil vse od otroških let. Tako je storila pogumen korak in osnovala znamko Ustvarjalne sanje, kar se je lepo poklopilo tudi z njenim imenom. V resnici se je poklopilo kar vse skupaj.

»Tri leta je od tega, kar sem oblikovala lastno znamko. Že prej sem sicer ustvarjala, zadnja tri leta pa sem se temu posvetila resnično intenzivno. Vesela sem, da sem uspela uresničiti svojo veliko željo in da dandanes živim te ustvarjalne sanje. Sem namreč močno vizualna oseba, ki ji je ljubo ustvarjanje z rokami. V tem sem se resnično našla. Tako sem izdelala nekaj izdelkov in jih predstavila na Facebook strani. Odziv je bil odličen in naročila so počasi začela kapljati,« pove Sanja, ki se je prvih izdelkov lotila precej drugače kot danes, nikakor pa ni mislila, da se bo njena velika ljubezen razvila v pravi posel.

Vse skupaj se je začelo z obešankami, nato skodelicami, v večji meri personaliziranimi. Prav slednje je Sanjina velika strast, saj meni, da je lepo človeku podariti nekaj, izdelano prav zanj. Tudi zato večji del izdelkov naredi po naročilu. Na osnovne kose z mirno roko in čudovito kaligrafijo prenese zabavne misli, lepe želje in besede.

»S tem jaz dodam svoj pečat izdelku. Vsi izdelki so ročno delo, vsaka črka je narisana ročno,« pojasni ustvarjalka in doda, da jo veseli vzajemno sodelovanje s strankami. Te običajno pridejo s svojimi idejami in predlogi, ki jih Sanja s svojimi zamislicami še malce dopolni. Četudi se kakšna ideja v začetku ne zdi najboljša, končni izdelek vedno izpade odlično. Prav to je čar vzajemnega sodelovanja.

»Vesela sem, da imam tako čudovite stranke, ki znajo ceniti ročno delo in v tem vidijo dodano vrednost,« s ponosom pove Sanja. Vsak izdelek pa potrebuje svoj čas. Barva na predpražniku se mora posušiti, pri skodelicah se nanos v peči zapeče na keramiko. V servirne in rezalne deske so vžgane posamezne misli, nato pa je les zaščiten še z oljem. Vsi ti lični izdelki nastajajo v Sanjini domači delavnici, ki si jo je uredila v svojem sanjskem domu – stari trdnjavi, ki se veličastno dviguje nad Kamnikom.

»Najlepše je, ko skupaj s stranko oblikujeva motiv, tako da smo na koncu vsi zadovoljni. Nekateri motivi se primejo in tudi ohranijo, določene stvari ljudje resnično vzamejo za svoje. Recimo obešanke in predpražniki z motivom Hotel babi in dedi. Ideja je zrasla na mojem zelniku, pred časom pa sem zasledila, da so jih nekateri začeli masovno tiskati. Na začetku sem bila malce huda, po drugi strani pa izjemno ponosna. Moraš biti zelo dober, da te kopirajo,« z nasmeškom pove sogovornica. Dandanes pod znamko Ustvarjalne sanje najdete predpražnike, obešanke, ure, servirne deske, torbe in obeske. Pravi hit so predpražniki, ki so že ob prvi objavi dosegli več kot 400 tisoč organskega ogleda na Facebooku.

Največ povpraševanj je v času pred prazniki in pa pred poletjem, ko ljudje iščejo darila, s katerimi bi presenetili vzgojiteljice in učiteljice ob koncu šolskega leta. Kakšni pa so načrti za prihodnost znamke? »Naj se odvija, kar se da spontano. Ne želim delati prevelikih načrtov, saj sem z leti ugotovila, da vodijo le v razočaranje. Občudujem ljudi, ki si začrtajo pot, mene pa na poti do cilja velikokrat kaj zavede, zmede. Zato je najbolje biti brez pričakovanj in načrtov. Tako sem pozitivno presenečena nad vsem, kar mi življenje ponudi lepega,« zaključi Sanja.

Več → Ustvarjalne sanje