Ne zamudite v MAO: Razstava luksuznega pohištva Lare Bohinc

Priznana oblikovalka Lara Bohinc, ki deluje v Londonu, se v okviru lastnega oblikovalskega podjetja Bohinc Studio zadnje čase vse bolj posveča oblikovanju izdelkov za dom in pohištva. Njeno prestižno kolekcijo stolov, miz, vaz, pa tudi svetil in ogledal si zdaj lahko prvič ogledate tudi v Sloveniji, za kar sta poskrbela organizatorja Center za kreativnost ter Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO).

Bohinc Studio

Prvi kos pohištva, ki ga je oblikovala Lara Bohinc, je bila kinetična miza Solaris za razstavo »Handmade« revije Wallpaper leta 2014, ki jo je izdelala v sodelovanju s strokovnjaki za kamen Lapicida. Uspeh tega kosa jo je privedel do oblikovanja kolekcije pohištva in dodatkov za dom iz marmorja. V sodelovanju s švedskim podjetjem Skultna je zasnovala prodajno zelo uspešno kolekcijo medeninastih svečnikov in pisarniških dodatkov. Izdelke je razstavila na London Design Festivalu in na Bloomergovi razstavi »Waste Not Want It«. Klop, ki jo je leta 2016 zasnovala za okrožje Kensington in Chelsea, jo je dokončno napotila k raziskovanju pohištva in dodatkov za dom. Lansko leto je na pohištvenem sejmu v Milanu prvič predstavila kolekcijo stolov, sodelovala je na Salonu v New Yorku, na London Design Festivalu, na razstavah Nomad, Miart in drugih.

Razstavo v MAO lahko brezplačno obiščete vse do 3. marca 2019.

Foto: Bohinc Studio

Prejšnji članekZavetje sodobnega življenja: prenova stanovanja ob Ljubljanici
Naslednji članekVlažilniki zraka – 15 predlogov za boljše počutje
blank
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite svoj komentar
Vpišite svoje ime

VARNOSTNA KODA *