Lastniki so z notranjo oblikovalko Melodie Violet tokrat sodelovali že tretjič. Ker je že dobro poznala njihov slog, želje in potrebe, so ji pri oblikovanju njihovega novega doma dali popolnoma proste roke.

»Prejšnji lastnik je tu živel trideset let in v tem času hiše ni posodabljal,« pove Melodie Violet, kreativna vodja studia Imagine. »Projektna naloga je bila popeljati hišo iz njene preteklosti v prihodnost in oblikovati prostor, v katerem bo lahko odraščala mlada družina.«

Lastniki so notranji oblikovalki že toliko zaupali, da so ji dali popolnoma proste roke pri oblikovanju njihovega novega doma. Melodie je njihov dom tako napolnila z bogatimi in raznolikimi ambienti, ki so njenim naročnikom in dvema hčerkama pisani na kožo.

Neločljiva toplina in udobje

Velik in odprt bivalni prostor, ki so ga novi lastniki s prizidkom še nekoliko razširili, se bohoti v različnih odtenkih lesa. Parket je hrastov, pohištvo pa iz črnoluženega hrasta ter dveh vrst oreha – navadnega in ameriškega belega. V dnevni sobi tako pohištvo v nevtralnih barvah dopolnjuje dinamična TV-omara iz navadnega oreha in kamin z oblogo iz črnega marmorja.

V prostorni kuhinji iz črnoluženega hrasta prostor osredišča kuhinjski otok z orehovo oblogo in pultom iz kvarcita. Nad otokom visijo ročno pihane steklene luči, postavljene na različnih višinah, ki lepo osvetljujejo kuhalno površino in v kuhinjo vnašajo igrivost.

Namesto preproge je notranja oblikovalka mizo osredinila z dvema medeninastima linijama v parketu, ki se zrcalita tudi v dveh okrasnih stropnih letvah.

Kuhinja se odpira v veliko jedilnico s panoramskimi okni, ki dom družine povezujejo z vrtom. Udobne stole v opečnato rdečih odtenkih dopolnjujejo stenska svetila v podobni barvi. »Svetila so zelo minimalistična, vendar zagotavljajo zelo barvito in umetniško ozadje,« o slednjih pove notranja oblikovalka. »Ponoči pa pomembno prispevajo k splošnemu vzdušju prostora.«

Zamah s čarobno palico

Če je pritličje umirjeno, sodobno in elegantno, pa je nadstropje prava pravljična dežela, v kateri je oblikovalka ujela domišljijo svojih naročnikov in njunih dveh hčera.

Za kadjo v spalnični suiti je postavljen velik kos sivkastega marmorja, ki na ozadju povoščenih betonskih sten deluje kot umetniško delo.

Glavna spalnica je zasnovana kot soba v luksuznem hotelu. Postelja je oblazinjena v pepelnato modri žamet, žametna pa je tudi tapeta v zlatem tonu. Spalnica ima tudi svojo kopalnico s prav posebnim prostorom za kopalno kad.

Najbolj pa je oblikovalka uživala pri oblikovanju otroških sobic. Prva je opremljena na temo češenj, ki se pojavijo na tapetah, njihova živa barva pa odzvanja tudi v barvi sten in pohištvu kopalnice. Druga otroška sobica pa je opremljena s tapeto z zlatimi mehurčki na belem ozadju, ki je v nežnem kontrastu s češnjevimi in rožnatimi zavesami. Pripadajoča otroška kopalnica je opremljena z zlatimi dodatki in teksturiranimi belimi stenskimi opaži.

»Čeprav sobe delujejo zelo polno, nam je kompozicija barv in pohištva zelo lepo uspela,« pove oblikovalka in sklene: »Dekleti naravnost obožujeta svoji novi sobi in celotna družina pohvali topel in udoben objem njihovega novega doma.«

Interier: Imagine, Melodie Violet

Fotografije: Studio CRBN