ALMAiDESIGN

ALMAiDESIGN je studio za arhitekturno oblikovanje. Profesionalno se ukvarjamo z arhitekturnim načrtovanjem različnih tipov stavb ter notranjim oblikovanjem in prenovami bivalnih in poslovnih prostorov.

Področje delaprojektna dokumentacija za novogradnje, prenova hiše ali stanovanja, notranja oprema
LokacijaPot v Bitnje 52, 4000 Kranj
Telefon041 322 651
E-poštainfo@almaidesign.com
Spletna stranwww.almaidesign.com

Misel, ki nas navdihuje?

Naš moto, ideja – kreacija – izvedba, pomeni dober rezultat in s tem zadovoljna stranka. Naše poslanstvo je, da stranko varno in profesionalno pripeljemo do želenega cilja, saj nas odlikuje kvalitetna izvedba projektov in dobro sodelovanje z naročnikom.

Naše storitve

Notranje oblikovanje, prenove in arhitektura. Oblikovanje posameznikovega doma je zahtevna naloga. Kar zamislite si, ko ste pred odločitvijo o prenovi ali novogradnji prostorov, v katerih boste preživeli večji del svojega časa. Tudi za nas je to izjemno pomembna naloga, saj se zavedamo teže odgovornosti, ko prevzamemo projekt oblikovanja bivalnih prostorov.

Prejete nagrade

  1. nagrada za celovito prostorsko ureditev pristanišča JMP Luka Koper
  2. nagrada za ureditev turističnih območij IPA-7 in IPA-8 v Izoli
Alenka Žibert
Martina Tomšič

Izpostavljena dela

Enodružinska hiša v okolici Ljubljane, 2022

Mlada družina se je odločila za leseno skeletno gradnjo. Na temeljni plošči nad kletjo stoji ustrezen lesen skelet kot nosilno ogrodje hiše. Leseno ostrešje je izvedeno klasično (enokapna streha) z legami in špirovci.

Garsonjera rekreativnega športnika, 2019

Prenovili smo garsonjero v Ljubljani. Stanovanje je bilo nefunkcionalno, prepotrebno prenove. Prenovili smo ga v celoti, zaprt balkon smo združili s kuhinjo, v kopalnici smo namestili nove instalacije.

Hiša studio nad Lendavo, 2021

Hiša se nahaja prav nasproti Vinariuma. Gre za dozidavo k zidanici. Naročniki želijo gostiti večje število ljudi, zato je v pritličnem delu en sam velik prostor, iz katerega vodijo stopnice v galerijo.

Opremljanje novega stanovanja v Kranju, 2020

Rdeča nit v stanovanju je Alma Karlin. V tem projektu gre za srečanje novega in starega. Uspelo nam je preplesti moderno in novo s predmeti iz naročničine domače hiše.

Notranja oprema novogradnje v Lescah, 2021

Naročniki so zgradili hišo v tipičnem alpskem slogu. Notranjost je v bivalnih prostorih zasnovana tako, da je narejena v medetažah. Galerija, se nahaja v zgornjem delu in deluje kot most med prostori.

Notranjska hiša, 2022

“Notranjka” se nahaja v manjšem zaselku nad Ilirsko Bistrico. Umeščena je pod blago vzpetino, zato je obdana s polno zelenja in je kljub odmaknjenosti lepo dostopna. Notranjost je umirjena, tla so kamnita.

Trosobno stanovanje v stari hiši, 2021

V centru starega mestnega jedra v osrednji Sloveniji stoji stanovanjska hiša, ki je razdeljena na tri stanovanjske enote. V stavbi so debeli zidovi in okna z značilnimi okenskimi odprtinami. Stanovanje v prvem nadstropju meri 90 m2.

Vila v Istri, 2018

Vila se nahaja v notranjosti Istre in je od morja oddaljena dobrih 30 km. Zasnovana je v modernem stilu, z obveznim bazenom. V hiši lahko biva 6 oseb, s svojo zasnovo pa nudi tudi ustrezno intimo stanovalcem.