Temelj dobrega spanca sta udoben vzglavnik in prava vzmetnica. Oba prispevata k temu, da se zjutraj zbudite spočiti, polni energije in ostrega uma. Če sta neustrezna, se zbujamo poklapani, utrujeni in brezvoljni. Raziskave kažejo, da vas spanje v slabi postelji lahko oropa za celo uro ali dve nočnega počitka, a to se dogaja tako skrito in subtilno, da slabega počutja marsikdaj niti ne morete povezati s spanjem. Če vseeno sumite, da utegne biti postelja kriva za vaše slabo počutje, ne oklevajte: odločite se za zamenjavo. Za obisk v Slovenski postelji!

Postelje in vzmetnice niso večne. Četudi je na prvi pogled vse videti v redu, vam vzmetnica morda ne nudi opore ali udobja, ki bi ga potrebovali. Življenjska doba vzmetnice ni odvisna samo od starosti, ampak tudi od kakovosti izdelave, vzdrževanja in uporabe (ali na njej samo spite ali morda tudi berete, gledate TV…). Sprememba življenjskega stila (poroka, selitev) in oblike telesa (staranje, izguba ali pridobivanje telesne teže) prav tako narekujejo potrebo po zamenjavi postelje.

Slovenska postelja je dobitnica številnih nagrad. Med drugim je prejela nagrado ljubljanskega pohištvenega sejma 2008 za inovativno Otroško zibko KLEMEN, nagrado Bronasti Ceh Obrtne zbornice Slovenije za posteljni sistem Krka (2012) in certifikat odličnosti z bonitetno oceno AAA za poslovno delovanje (2016).
Skoraj 200 let izkušenj

Proizvajalcev, ki trdijo, da prodajajo najboljša ležišča, je nepregledna množica. Zato se po odločitvi za nakup novega pogosto zmedete. A ker se vedno obrestuje staviti na lokalno poreklo, tradicijo izdelave in kakovostne materiale, odločitev v resnici ne bo težka. Pri nas je takšen ponudnik Slovenska postelja.

Gre za podjetje z bogato zgodovino, ki sega skoraj dvesto let nazaj in smo ga poznali kot podjetje Sukno. Delovalo je v Zapužah, kraju znanem po predelavi volne. Leta 1992 je del proizvodnje Sukna prevzela Slovenska postelja, ki je tri leta kasneje postala zaščitena blagovna znamka in ena najbolj poznanih na področju ležišč v Sloveniji.

Po vaši meri

V kateri koli poslovalnici Slovenske postelje boste lahko poskrbeli za svoje dobro spanje. Podjetje se namreč ukvarja s proizvodnjo različnih tipov ležišč, posteljnine in vzglavnikov, dodatno izvaja še tapetniške storitve. Izdelki so rezultat lastnega razvoja in tehnologij, prikrojijo jih lahko vsem vašim potrebam. Kadar je namreč govora o spanju, ne obstaja eno pravilo za vse. Vsak človek je unikaten, ima drugačne potrebe in navade. Zato potrebuje tudi posteljo po svoji meri.

Bombaž, konoplja, kokos in volna

Ker si zaslužite le najboljše, so pri Slovenski postelji poskrbeli, da to tudi dobite. Njihovi izdelki so narejeni iz široke palete edinstvenih in naravnih materialov, na primer iz kokosovih vlaken in konoplje, bombaža in organske slovenske volne. Vsi našteti materiali so zelo zračni, dobro dihajo, zato omogočajo kakovosten počitek, ne da bi se ponoči premetavali in zbujali zaradi potenja. Zlasti ovčja volna iz okoliških kmetij med spanjem odlično regulira telesno temperaturo.

  • Ajdove luščine so kot polnilo za vzglavnike eden najboljših materialov. Njihova prednost je v tem, da poleti hladijo, medtem ko pozimi grejejo. Vsebujejo tudi antioksidant rutin, ki pozitivno vpliva na ožilje in je blago razkužilo, zato je ajda tudi neugodno mesto za razvoj pršic.
  • Kokosova vlakna se uporablja v ležiščih, kjer želijo doseči visoko zračnost in kompaktnost. Zaradi svoje sestave ne absorbirajo vlage, ne fermentirajo in niso prebavljiva za mikroorganizme. Kokosova vlakna tudi ne dražijo sluznice in dihal, zaradi svoje obstojnosti pa se skozi leta ne spremenijo.
  • Organski bombaž je zelo odporen, njegova vlakna se le stežka strgajo. Sestavljena so iz 20 do 30 plasti in zgrajena v spiralo. Bombaž je hladen in zračen material, zato je priporočljiv za ljudi, ki jim je rado vroče in se potijo.
  • Naravni lateks je pena pridobljena iz dreves kavčukovca. Omogočajo dober pretok zraka, ne povzroča prahu in ima antistatične in antibakterijske lastnosti.
  • Organska volna, pridobljena od ovac jezersko-solčavske pasme, pa med spanjem tudi odlično regulira telesno temperaturo. Tehnologija, ki jo uporabljajo pri predelavi, volno tudi ščiti pred molji in plesnijo.

Še več o naravnih materialih, ki jih uporabljajo v Slovenski postelji, si preberite na njihovem Facebook ali Instagram profilu, do katerega lahko dostopate tudi tukaj.

Najboljši za sladke sanje

Za lepe sanje in mirno spanje čisto vsako noč, zdaj torej veste kam. V Slovensko posteljo, kjer dobite najboljše posteljne okvirje, vzmetnice, vzglavnike, letvena dna in mehko posteljnino!

Prvo slovensko ležišče iz ekološko pridelane slovenske konoplje. Ta ima veliko pozitivnih lastnosti, ki pripomorejo k boljšemu spanju. Material je zelo vzdržljiv, z dolgo življenjsko dobo. Struktura konoplje je izredno zračna. Priporočamo jo ljudem, ki imajo težave z alergijami, saj je odporna proti pršicam, plesnim in bakterijam.

Fotografije: Slovenska postelja