V naselju modernih družinskih hiš v Trnovem stoji sodoben dvojček. Interier ene izmed enot so na Mesecu oblikovanja razglasili za zasebni Interier leta 2015.

Dom, ki ga je arhitekt Gašper Demšar postavil zase in svojo družino, seveda kar kipi od domiselnosti. Elegantno izstopajoč, sodoben in privlačen je dvojček v Trnovem, ki s čistimi linijami in ravno streho prefinjeno dopolnjuje svojo okolico.

Arhitekt, ki zase postavi hišo, seveda stoji pred največjim profesionalnim izzivom: želi postaviti objekt, ki bo odražal želje in pričakovanja družine in izboljšal njihovo kvaliteto bivanja, hkrati pa predstavljal strokovni in tehnološki presežek svoje dobe. Demšar arhitekti so s hišo Casper gotovo uspeli ugoditi vsem postavkam, saj jim je komisija Meseca oblikovanja podelila nagrado Interier leta 2015. 

Hiša, ki s svojo obliko črpa navdih iz obdobja modernizma, je na prvi pogled oblikovno preprosta – brezčasne ravne linije, elegantni proporci ter preprosta barvna paleta bodo preživeli številne trende, pa tudi generacije.

Dodelani detajli, izbrano pohištvo

Hiša ima veliko oblikovalskih posebnosti, med katerimi izstopajo na mestu ulito betonsko stopnišče, zlitje predsobe z osrednjim bivalnim delom ter višina, odprtost in povezanost prostorov. Lastnika Manja in Gašper sta hišo opremila s pohištvom, ki pripoveduje zanimive zgodbe: vlogo podstavka za televizijo igra impresiven hlod, okoli osem centimetrov debele masivne jedilne mize stoji osem različnih stolov, skrbno izbrana umetniška dela pa krasijo prav vsako steno.

Arhitektura in interier: Demšar arhitekti

Fotografije: Janez Marolt