Lepi dnevi so kot nalašč, da si privoščimo posedanje na vrtu ali vsaj kosilo z družino na svežem zraku. Vsekakor pa se že veselimo sezone, ko bomo lahko s slamnikom na glavi uživali pod toploto sončnih žarkov. Da bo izkušnja zares udobna in prijetna, pa naj poskrbi skrbno izbrano vrtno pohištvo.

Prilagojeno vrtu

Ob opremljanju in kombiniranju pohištva z vrtom ne smemo pozabiti, da želimo ohraniti občutek bivanja na prostem, saj ta prispeva k večji sproščenosti. Izberimo vrtne garniture, ki se zlijejo z našim okoljem, mu dodajo pridih modernega in nas kar povabijo, da sedemo nanje.

Zagotovo je smotrno nameniti vrtni garnituri več prostora in tako zagotoviti dovolj sedišč za celotno družino in vse prijatelje, ki se vam utegnejo pridružiti. Na večjih vrtovih ne bomo občutili omejitev, tam se brez skrbi odločamo za večje kotne sedežne garniture, kjer bomo lahko sproščeno kramljali ob kavi in prigrizkih. V primeru manjšega vrta, kjer moramo vseeno paziti, koliko prostora bomo zasedli, pa lahko izbiramo med prostorsko varčnejšimi opcijami, kot so ožji fotelji in stoli. Vedno pa lahko število mest za sedenje hitro povečamo s pomočjo taburejev.

Udobno druženje ob pijači ali obilna večerja?

Še vedno so v trendu lepo urejeni kotički za posedanje in sproščanje, ne smemo pa pozabiti niti na vrtne garniture z višjimi mizami in stoli za tiste, ki radi za svoje bližnje pripravljajo druženja ob dobri, doma pripravljeni hrani. Najboljša rešitev za tovrstna druženja je višja miza, ki nam omogoča, da ob njej pojemo celoten obrok, za sedenje pa stoli, s katerimi se lahko poljubno približamo mizi. V Harvey Normanu najdete širok izbor obeh vrst vrtnih garnitur, ki so vam na izbiro neglede na vaš priljubljeni stil druženja.

Naj priprava hrane popestri druženje

Na pravem druženju ob večerji je vedno prijetno, ko lahko opazujemo tudi pripravo hrane, ki s svojimi vonjavami zagotavlja dodaten plus pri ustvarjanju dobrega vzdušja. Da ne zamudimo druženja z gosti, opremimo svoj vrt tudi z manjšim kuhinjskim kotičkom, ki je lahko sestavljen le iz preprostega žara, na izbiro imamo plinske žare in žare na oglje, lahko si ustvarimo tudi pravo malo letno kuhinjo, manjšo verzijo kuhinje pa nudijo tudi nekateri žari, ki imajo obilo prostora za odlaganje, omarice in celo vključeno pomivalno korito. Tako bomo obroke približali našim povabljenim, k pomoči pri peki na tako atraktivnem žaru pa pritegnili celo tiste, ki najraje posedajo in delijo dobre nasvete. Ne pozabimo niti na pribor za žar, prijemalko in ščetko za čiščenje, ki nam bodo olajšali uporabo žara. Za dni, ko bo žar čakal na vas, pa izberimo kakovostno pokrivalo, da mu zunanji in vremenski vplivi ne bodo naredili škode.

Ključna je izbira materialov

Ne pozabimo pa niti na zaščito za vašo vrtno garnituro. V kolikor bo nameščena pod nadstreškom ali celo streho, potem bomo imeli z vzdrževanjem in zaščito manj težav, v primeru, da bo nameščena na prostem, pa predlagamo izbiro kakovostnih materialov. Pred močnim soncem pa sedežnih garnitur nikar ne skrivajmo, saj je njihova naloga, da skrbijo za vaše udobje v najprijetnejših delih dne. Trenutno so v trendu vrtne garniture iz aluminija, v kombinaciji s tikom in ratanom. Na voljo je tudi posebna kotna sedežna garnitura, ki je izdelana iz kombinacije aluminija in kamna, najde pa se tudi takšna iz vrvi, ki ustvari čudovit pridih morskega vzdušja.

Ne pozabimo na senčnik

Za posedanje zunaj v času najtoplejših uric, ko se ni varno toliko izpostavljati soncu in nas ob branju in delu na računalniku le to oslepi, je nujna oprema senčnik. Tega ne izberemo samo po barvi, ampak gledamo tudi na lastnosti, kot so unikatni in inovativni načini zapiranja, vrtljivost za 360o okoli svoje osi, prilagodljive nastavitve kotov senčenja, večji in manjši premeri in različni podstavki.

Še pika na i in seznam je popoln

Sedaj je naša vrtna oprema že skoraj popolna, manjka le še kakšen luksuzen kos, kot je servirni voziček, s pomočjo katerega nam bo olajšana dostava hrane od žara do mize ali pestrega nabora pijač. Ne pozabimo pa niti gugalnic in ležalnikov, uporabe katerih se po dobri hrani vsi razveselimo, bodisi za branje, pitje kave ali samo udoben počitek. Za piko na i pa poskrbi samo še bogato zeleno rastlinje; za pravi oddih na ležalniku zagotovo ne sme manjkati palma, ki bo prinesla tropsko vzdušje tudi v tiste dni, ko smo doma.

Sponzorirana vsebina