Kombinirana parna pečica je danes nepogrešljiv aparat vsake kuhinje. Predvsem zato, ker v njej lahko pripravljate zelo vsestranske in pestre jedi – na klasičen način s pečenjem ali s funkcijo kuhanja v pari. Nekateri najnovejši modeli pa omogočajo še številne profesionalne funkcije (na primer kuhanje sous vide) in možnost samočiščenja.

Kombinirana parna pečica na malo prostora ponuja zelo raznoliko uporabo – od kuhanja v pari do peke in pečenja, pri čemer imata oba načina priprave hrane svoje prednosti.

Brez pečice, ki je opremljena s funkcijami, kot so spodnje in zgornje gretje, žar, kroženje zraka in intenzivno pečenje, kruh ne bi imel ravno prav zapečene skorjice in meso ne bi bilo tako sočno. Zanj ima vsaka dobra pečica tudi termometer, ki stalno nadzoruje središčno temperaturo, avtomatsko preračunava čas priprave in prekine postopek pečenja, ko je dosežena središčna temperatura. Če je takšna pečica opremljena še z možnostjo soparjenja, pa toliko bolje.

Kuhanje v pari je eden od najbolj zdravih načinov priprave živil. Živila se kuhajo pri razmeroma nizkih temperaturah, zato se v nasprotju z običajnim kuhanjem, ki pogosto poteka pri previsokih temperaturah, dragoceni vitamini in minerali ohranijo. Hkrati pri kuhanju v pari ni neposrednega stika z vodo – živila zato ohranijo svoj intenziven okus. Dragocene prednosti kuhanja v pari pa so dokazali tudi znanstveniki: v živilih, kuhanih v pari, je vsebnost vitaminov, zlasti vitamina C, precej večja. Paprika, kuhana v pari, na primer vsebuje prav toliko hranilnih snovi kot surova, kar je velika prednost tako za naše zdravje kot okus živila.

Pametna kombinacija 

Na tržišču je več različnih kombiniranih parnih pečic, le redke med njimi pa so testirane na 20 let življenjske dobe. Takšne so, na primer, kombinirane parne pečice Miele DGC HC Pro, ki omogočajo do odstotka natančno nastavitev vlažnosti in kombiniranje več korakov priprave jedi.

Talent za prave rezultate  

Kombinirana parna pečica Miele kot idealna dopolnitev pečice in kuhalne plošče skrbi za najboljše rezultate kuhanja. Pripravo jedi vam olajšajo hitro segrevanje in kuhanje ter enakomerna porazdelitev pare. Slednjo ustvarjajo zmogljiv zunanji uparjalnik (3,3 kW) ter posebna razporeditev in usmerjenost dveh parnih šob DualSteam.

Notranjost kombinirane parne pečice Miele je izdelana iz plemenitega jekla, zato je posebej trpežna in ne rjavi. Posebna struktura platna pa poskrbi tudi za edinstven videz notranjosti aparata.

V takšni pečici lahko jed bodisi pečete bodisi soparite ali pa uporabite kar obe funkciji hkrati. Če želite doseči najboljše rezultate, lahko v kombiniranem delovanju nastavite temperaturo (od 30 °C do 225 °C) in vlažnost (od 0 % do 100 %). Te nastavitve lahko v hitrem zaporedju spremenite do desetkrat. S tem dosežete prilagojene rezultate, ki natančno ustrezajo vašemu okusu.

Podaljšana priprava? Samo, če želite

Zdaj vam ob pečici tudi ni več treba stati, da preverjate, ali je jed že gotova ali ne. To namesto vas opravi kar aparat sam. Da se jedi v pečici neželeno ne pečejo naprej, se lahko notranjost pečice po postopku priprave popolnoma ohladi. Ali pa živila udobno ohranja pri temperaturi, primerni za serviranje. V ta namen se vrata z motornim pogonom odprejo in zaprejo. Najboljše pri tem je, da stopnja toplotne obdelave vaših jedi ostane na želeni ravni – tudi če niste tam, da bi pripravljeno jed takoj vzeli iz pečice.

Pripravite več jedi hkrati

V kombinirani parni pečici lahko seveda hkrati pripravljate več jedi, informacijo, v kakšnih primernih kombinacijah jih vstavljati v pečico, pa vam pove kar pečica sama. Opremljena je namreč s funkcijo za inteligentno pomoč, imenovano Mix & Match, ki omogoča istočasno pripravo ali pogrevanje različnih živil – v manj kot pol ure. Živila lahko hkrati vstavite v aparat in jih po preteku izbranega programa spet vzamete iz njega. Tako udobno pripravite obrok, sestavljen iz več jedi, ne da bi morali paziti na različne čase in temperature priprave. 

Bodite trajnostno naravnani in ne mečite hrane stran. Poglejte v hladilnik, kaj je treba porabiti, in temu ustrezno izberite pripravo jedi iz spektra kombinacij Mix & Match.

Avtomatsko temeljito čiščenje 

Najbolj razveseljivo pa je, da si s kombinirano parno pečico olajšate delo tudi po peki. S čiščenjem HydroClean, ki ga ponuja kombinirana parna pečica Miele, se notranjost pečice iz plemenitega jekla avtomatsko temeljito očisti. Penasta mešanica vode in inovativnega čistila Miele HydroCleaner namreč namoči ostanke hrane in jih sprosti s površin. Brez truda tako odstranite celo trdovratno umazanijo. To vam prihrani naporno čiščenje in poskrbi za bleščeče čisto notranjost pečice. 

Več >>> Miele

Sponzorirana vsebina