Dobra spalnica mora izpolnjevati naslednje pogoje: elementi morajo biti kakovostni in narejeni za dolgi rok uporabe, nujna je možnost enostavnega kombiniranja in prilagajanja različnim prostorskim omejitvam, pester izbor barv pa je še dodatna prednost. Spalnica Arabeska, novost iz Alplesa, je vse to in še več.

Arabeska je sinonim za igrivost, dovršenost in eleganco. Zlahka se prilagaja različnim prostorskim okvirom in stilom ter s kombinacijo preprostih ploskev, modnih poševnin in prijetnih oblin deluje sproščujoče naravno ali glamurozno šik. Izdelana je iz okolju in človeku prijaznih materialov, pri čemer trendovski orehov dekor dopolnjujejo ročno obdelan naravni oreh, topel kovinski lesk in svilnate lakirane površine v beli in sahara barvi. In da, Arabeska ponuja širok izbor garderobnih omar, postelj ter nizkih elementov, ki so bistvo vsake spalnice.

Posteljno vzglavje in postelje

V povprečju spimo od 7 do 8 ur, zato moramo imeti dobro posteljo. Okvir naj bo trpežen in močan, saj je kvaliteta spanja odvisna tudi od nosilne podloge žimnice. Če se zadnje čase zbujamo z bolečinami v hrbtu ali vratu, je za to najverjetneje kriva naša postelja. Investirajmo v novo, denimo Alplesovo. Pod Arebeskinim imenom najdemo kar 12 različnih posteljnih okvirjev, po želji jim je dodano tudi oblazinjenje. Pohvalijo se z naslednjimi značilnostmi:

  • Tekstil pri oblazinjeni postelji ustreza najsodobnejšim trendom. Siva barva je klasična in hkrati modna, njena tekstura pa izžareva pestrost in eleganco. Blago je obstojno proti obrabi, vodoodbojno in enostavno za čiščenje.
  • Osnovna višina postelje je v primerjavi z ostalimi Alplesovimi posteljami za 3 cm višja, kar omogoča večjo končno višino in posledično lažje vstajanje.
  • Pri posteljah lahko spreminjamo višino posteljnega dna. S tem višino ležišča prilagajamo željam in potrebam posameznika.
  • Iverno dno je ravno, tanko in zračno. Ravna ploskev nudi optimalno oporo in preprečuje zvijanje in deformacije vzmeti, hkrati pa nudi ustrezno zračnost.
  • Vse klasične postelje so poleg standardne dolžine 200 cm na voljo tudi v dolžinah 210 cm in 220 cm.
  • Dvižna postelja vključuje kakovosten dvižni mehanizem in letveno dno z 20-imi letvicami, ki je dovolj gosto tudi za uporabo žepkaste vzmetnice.
  • Vsem posteljam je mogoče dodati nežno nočno osvetlitev tal ob posteljnih stranicah s senzorjem na gibanje.

Garderobne omare

Če nimamo ločene garderobne sobe, je spalnica hkrati tudi naš garderobni kotiček. Notranji oblikovalci opozarjajo, da bo vzdušje v spalnici prijetnejše, če garderobna omara ne bo stala pred posteljo (v tem primeru bi bil naš pogled med ležanjem namreč usmerjen na omaro in oblačila), ampak naj bo raje umeščena na eni ali drugi strani postelje. Bolje se je tudi odločiti za eno večjo omaro kot več manjših.

Arabeskini garderobni elementi so prilagodljivi, razporeditev opreme notranjosti omar je individualna in zagotavljata popolno preglednost. Poleg tega so police, predali in pregrade znotraj omar v barvi korpusa, tako da je omara lična tudi takrat, kadar je odprta. Kaj je še značilno za Arabeskine garderobne elemente?

  • Vrata (fronte) omar so lahko klasična ali drsna. Pri klasičnih imamo kar 14 različnih možnih kombinacij (barva, vzorec, ročaji), drsnim pa je mogoče dodati blaženje zapiranja.
  • Višina korpusa 230,6 cm omogoča maksimalni izkoristek prostora, pri čemer ohranja tudi maksimalno dostopnost vsebine omar.
  • Police so debele 25 mm, kar pomeni, da imajo zelo dobro nosilnost.
  • Samostoječa omara z drsnimi vrati je na voljo v kar treh širinah. Za pregledno shranjevanje celotne garderobe torej lahko poskrbi en sam pohištveni element.

O ročajih

Pohištveni ročaji so tisti dodatek omar, ki marsikdaj ostane spregledan. Ima pa v resnici zelo veliko vlogo. Ročajev se dotikamo večkrat na dan, zato naj bodo prijetni na otip, ergonomsko oblikovani in tudi estetski.

Arabeskine fronte lahko opremimo s štirimi (med seboj povezljivimi) kombinacijami ročajev:

  • Leseni ročaj je oblikovan razmeroma minimalistično. Predstavlja nakit, ki pri pohištvu poudarja naraven in prefinjen izraz.
  • Kombinacija dolgega lesenega ročaja in kratkega kovinskega ročaja v toplem odtenku niklja naravnemu videzu dodaja nekaj leska in glamurja.
  • Filigransko oblikovani kovinski ročaj vključuje nepravilne, med seboj povezane oblike. Pri spalničnih postavitvah deluje kot pohištveni nakit in v ambient vnaša popestritev in glamurozen lesk.
  • Za ljubitelje klasike, je na voljo tudi preprost kovinski ročaj z modno horizontalno postavitvijo.

Nočne omarice in komode

Dobra nočna omarica je pomemben dodatek v spalnici. Ima estetsko funkcijo, hkrati pa tudi uporabno vlogo, saj je namenjena odlaganju in shranjevanju različnih drobnarij, ki jih potrebujemo ob postelji (knjige, očala, budilka …).

Arabeskine nočne omarice in komode so oblikovane minimalistično. Z izbiro zaključnih letev s poševnim posnetjem in pravokotno kombinacijo lesnih vzorcev je mogoča postavitev v razkošni ali bolj sodobni izvedbi.

Visoko nočno omarico v višini 604 mm je mogoče kombinirati z dvižnimi posteljami, klasičnimi posteljami z visoko postavljenimi posteljni dni ali s katerokoli boxspring posteljo. Funkcijo nočne omarice pa lahko prevzame tudi tako imenovana biblioteka, to je element, ki služi kot posteljna odlagalna površina.

Toplina v skrbno izbranih materialih, nežni svetlobi in besedah, ki si jih delimo ob večerih, pomirja in nas brezskrbno zaziba v spanec.
Dotik narave in človeške pozornosti se zrcalita v ročno izdelanih detajlih iz skrbno obdelanega masivnega orehovega lesa.
Nekatere besede je navdihujoče zapisati in nekatere slike je enostavno lepo shraniti. Spalnica je prostor, v katerem se iz sanj in lepih spominov porajajo novi cilji.

Izkoristite promocijske popuste v novembru. Več na https://bit.ly/2VRcWLj

Več o spalnicah Arabeska si lahko ogledate na spletni strani povezavi https://bit.ly/35wYnRp

Dogovorite se za brezplačni 3D izris spalnice na https://bit.ly/2S5v81P

Katalog Arabeska si oglejte tukaj ali pa ga naročite v tiskani obliki in vam ga pošljemo na dom.

Posamezne elemente si oglejte tukaj.

Poglejte si vsa Alplesova prodajna mesta na spletni strani https://bit.ly/2QzU40p