Bivanje na prostem je lahko v sončnih dneh toplega dela leta zares prijetno, sploh v udobju modernega vrtnega pohištva. Letošnji trendi v ospredje postavljajo naravne materiale, velike vrtne mize, udobne mehke blazine in vrtne tabureje, ki poskrbijo za popolno poletno sprostitev v objemu narave.

Dotik narave

Kar se tiče uporabe materialov za izdelavo vrtnega pohištva, že desetletja prevladujeta kovina in plastika. Letos pa prvič je opaziti porast vrtnega pohištva iz naravnih materialov. Veliko je različnih vrst lesa, ratana in naravnih tkanin. Naravi sledi tudi samo oblikovanje vrtnega pohištva. Vse bolj so popularne organske, mehke oblike, ki se z lahkoto vklopijo med drevesa, grmovnice in ostalo rastje na vrtu. Če želite z naravnim okoljem kompatibilno pohištvo, potem so naravni materiali edina prava izbira.

Sanjska vrtna jedilnica

Če boste vrtno pohištvo uporabljali predvsem za obedovanje na prostem, potem so vam aktualni vrtni trendi pisani na kožo. Oblikovalci so namreč za letošnje poletje v ospredje postavili velike jedilne vrtne mize, ki lahko sprejmejo 8, 10 ali 12 gostov. Izredno priljubljene so kombinacije materialov, denimo aluminij in tik ali aluminij in akacija. Poleg ogromnih okroglih miznih plošč na masivnih podnožjih, prednjačijo tudi z lesom kombinirane pravokotne mize na klasičnih štirih nogah. Opaziti pa je, da postajajo vse bolj priljubljenetudi raztegljive vrtne mize, ki so idealna izbira za manjše terase in večje balkone, ko dobite večji obisk.

Udobje mehkobe v sončni oazi

Vaša terasa, vrt ali balkon lahko v trenutku postanejo udobna dnevna soba na prostem. Letošnja ponudba udobnih vrtnih sedežnih garnitur in klubskih mizic je zares velika. Izbirate lahko med skoraj neštetimi slogi, od izčiščenosti sodobnega minimalizma do topline in domačnosti rustikalnega stila. Ne glede na to, kakšen stil boste izbrali, pa so ultimativna zapoved prihajajočih poletnih mesecev okrasne blazine različnih vzorcev in barv, ki bodo popestrile videz vrtne garniture. Če boste potrebovali dodatno sedišče, udobno mesto za noge ali prostor za odlaganje, potem v barvi okrasnih blazin izberite tud vsestransko uporabni vrtni tabure.

Ko pokliče prestiž

Pravo pašo za oči na področju pohištva za zunanje prostore so letos pripravili pri prestižni znamki Higold. Danes svetovno znani proizvajalec je svoj sloves dosegel, ko so vrtno pohištvo z njegovim podpisom umestili na hotelske terase premium razreda. Na vrtno pohištvo Higold tako prisegajo mnoge hotelske verige, kot so Hilton, Sheraton in Jade Beach. Letos pa so se v podjetju odločili za prav poseben korak. V sodelovanju z ugledno italijansko znamko Pininfarina so izdelali omejeno vrtno serijo, ki je na voljo tudi širši javnosti. V avtomobilskem svetu od leta 1930 uveljavljena Pininfarina se je podpisala pod oblikovanje karoserije številnih zvenečih imen – od Ferrarija, Alfa Romeo, Fiat, Maserati, Peugeot in mnogih drugih. Tokrat so mojstri avtomobilskega oblikovanja pokazali, da obvladajo tudi načrtovanje vrtnih garnitur. Za Higold so oblikovali luksuzno vrtno kolekcijo Onda, ki je pri nas na voljo v spletni trgovini Harvey Norman.

Poletna kuhinja in čarovnije okusov

Nadaljujemo v duhu znanih imen. Vrtno druženje si je težko predstavljati brez dobre hrane, zato so se v podjetju Everdure odločili, da žar mojstre razveselijo z linijo kakovostnih vrtnih žarov, ki bi jih z veseljem doma imeli tudi profesionalni kuharji. Linijo oblikovalsko in tehnološko dovršenih žarov je v sodelovanju z njimi ustvaril eden najslavnejših chefov na planetu, Heston Blumenthal. Serijo sestavljajo žari različnih velikosti na plin in oglje, ki so prejeli celo prestižno Red Dot nagrado za oblikovanje.

Vrtni dodatki za rajsko udobje

Za resnično popolno izkušnjo bivanja na prostem pa bo poskrbljeno, če boste poleg nove vrtne garniture, poskrbeli tudi za vrtne dodatke. V poletnih mesecih je za prijetno preživljanje časa v senci nujen nakup senčnika, medtem ko je za nabiranje tena obvezen udoben ležalnik. Za serviranje dobrot izpod peke lahko razmislite o izbiri servirnega vozička, za odlaganje pa pride vedno prav stranka mizica. Ko si boste preprosto želeli le ležernega počitka, pa bo še kako dobrodošla vrtna gugalnica.

Vabimo vas, da prelistate čudovite strani novega kataloga z vrtnim pohištvom trgovine Harvey Norman. Prepričani smo, da boste na 135 straneh, polnih navdiha, zagotovo našli svoje sanjsko pohištvo za vaš zunanji prostor. Uživajte v sončnih dneh leta in izkoristite radosti, ki jih ponuja poletje!