V šestih letih smo si ob oddaji Ambienti spočili oko in vzbujali nove navdihe v več kot štiristotih hišah, stanovanjih in vrtovih; spoznavali smo posebne domove in raznovrstne zgodbe, ki jih skrivajo v sebi, ter se polnili s strastjo njihovih lastnikov in ustvarjalcev.

»Za vsemi presežki, vtisnjenimi v ta izjemna domovanja, vselej stojijo ljudje. Zato se želimo zahvaliti lastnikom, ki nam odpirajo svoje domove, za zgodbe, ki nam jih zaupajo. Prav tako se jim želimo zahvaliti za strast, ki kroji njihovo bivalno okolje in ki tudi nas vedno znova navdihuje,« poudarjamo ustvarjalci oddaje Ambienti.

V jubilejni 150. oddaji, premierno predvajani 18. decembra, smo obiskali eno najlepših hiš na Slovenskem. Večkrat nagrajeno hišo s čudovitim razgledom je arhitektka Vesna Draksler v sodelovanju s kolegico Tino Mikulič postavila za svoje starše.

Foto: Žiga Lovšin

Ker smo se ustvarjalci oddaje med pripravo dvanajstih sezon – ob pogovorih z lastniki, arhitekti in oblikovalci – tudi marsičesa naučili, smo v jubilejni oddaji nekaj najuporabnejših nasvetov in ugotovitev z vami delili tudi ob pregledu najlepših vrtov in mansard iz preteklih šestih let.

Pa je po vsem tem v Sloveniji sploh še ostal kak lep ambient, ki ga v tej priljubljeni oddaji še nismo videli? »Še v marsikateri dom smo povabljeni na obisk,« pritrjuje avtorica oddaje Mateja Košir in dodaja: »Z velikim veseljem ugotavljamo, da ustvarjalnega navdiha niti nam niti lastnikom še ne zmanjkuje, torej bomo strast lahko še naprej iskali in jo delili naprej. Na vidiku so novi primeri premišljene in trajnostne gradnje, novi individualni presežki in še veliko lekcij, od katerih se bomo lahko učili in ki nam bodo odpirale oči.«

150. oddajo Ambientov si lahko ogledate tudi v Arhivu oddaj.