Desetletja nazaj je bila kuhinja tisti skriti del hiše, v katerega je imela vstop le gospodinja. Namenjena je bila tehničnim opravkom, v njej se je kuhalo in pomivalo umazano posodo. Če čas prevrtimo v sedanjost, pa ugotovimo, da ima kuhinja povsem drugačno vlogo. Je glavni prostor doma, kraj, kjer se družina zbira na začetku in ob koncu dneva. Moderni časi pa so s seboj prinesli tudi druge novosti: v kuhinje denimo vdirajo barve, ki so se jih nekoč otepali. Sploh črna vse bolj izpodriva klasično belino.

Tehnološko napredne rešitve, pametni pripomočki, odprtost prostora, čiste in enostavne linije pohištva, veliko naravne svetlobe. Vse to je kuhinja sedanjosti, če bi jo morali opisati na kratko. Tudi barvno je veliko pestrejša kot nekoč, s tem, da ni več zadržkov niti pri intenzivnejših odtenkih.

Kot napovedujejo notranji oblikovalci in načrtovalci prostorov, bo črna barva glavni kuhinjski trend leta 2020, zlasti v kombinaciji z naravnim lesenim dekorjem in medenino oziroma bakrom (na primer pri ročajih, armaturah, lestencih). Črna se namreč odlično znajde v prostoru, celo poveča občutek veličine in elegance kuhinje ter ji daje dramatičen in luksuzen videz.

Ne verjamete? Potem se o vsem tem, kar obljublja črna kuhinja, lahko prepričate na primeru kuhinje, ki so jo pri GA+kuhinjah izrisali in postavili za Vesno in njenega partnerja. Oba sta si že od začetka želela črno kuhinjo, ki bi se kombinirala s svetlimi odtenki lesa in podom ter bila načrtovana tako, da bi bil vsak kotiček maksimalno izkoriščen, napredne funkcionalne rešitve pa bi resnično olajšale vsakodnevna opravila.

In njuna kuhinja je res vse to in še več. »Želela sva naravne oziroma osnovne barve, všeč so nama naravni materiali, zato je bila kombinacija črne in lesa kot nalašč za naju,« pravi Vesna, ki je navdušena tudi nad obsegom delovnih površin: »Ja, delovne površine je dovolj za delo in tudi jedilni pult ponuja dodaten prostor, to nama je bilo glavno, ker mize sploh nimava. Zelo priročen je tudi kotni vrtiljak. Dosežem vsako posodo, ogromno prostora pridobiš!«
 
Pri načrtovanju kuhinje jima je pomagal svetovalec iz podjetja GA+kuhinje, ki jima je predlagal rešitvijo, da v težje dostopen kot umestita izvlečno apoteko, v kateri bo prostora za čudo stvari. Pa tudi sama montaža kuhinje je potekala zelo hitro in gladko. »V bistvu sem šla le v službo in ko sem prišla domov, je bilo že urejeno! Tudi zdaj, ko jo uporabljava, nisva odkrila nobenih pomanjkljivosti! Natančni robovi, vodila so super, vse je ok!« pripoveduje Vesna in doda, da ji je pri kuhinji poleg barve in praktičnosti najbolj všeč kuhalna plošča z integrirano napo Nikola Tesla. »Tole je res zmaga! Zelo hitro segrevanje, integrirana napa, skratka super zadeva!«

Tudi vi želite kuhinjo, ki bo nekaj posebnega? Kuhinjo, ki bo kar zasijala v vašem domu? Prijavite se na brezplačen izris ali pokličite na telefonsko številko 080 7338. Svetovalci iz GA+ kuhinj vam bodo z veseljem priskočili na pomoč! 

Foto: GA+kuhinje