IR-grelni paneli so primerni za vsak dom: stanovanje, hišo, apartma, vikend, pa tudi avtodom in plovila. Zaradi prilagojene dimenzije lahko določene panele namestite celo v armstrong strope in jih popolnoma spojite s prostorom. Lahko pa greste še korak dlje in jih uporabite za izdelavo domače IR-savne.

Kako delujejo IR-paneli?

Infrardeča oblika energije je del naravnega spektra in izjemno ugodno vpliva na človeka. Energija se takoj pretvori v toploto, zato se prostor segreje zelo hitro, ob tem pa imate občutek, da na vas sije sonce. S toplotnim valovanjem ne segrevate zraka, ampak trde površine, predmete, zidove in ljudi v prostoru, ki so v dosegu panela. Tako vam ob steni ne bo več hladno, vaše noge pa bodo vedno tople, saj je toplota v prostoru razporejena enakomerno – med stropom in tlemi je le minimalna toplotna razlika.

S tem tipom ogrevanja preprečite tudi gibanje toplega in hladnega zraka v prostoru, ki dviguje prašne delce. Toploto lahko uravnavate s termostatom ali regulatorjem IR Sun WiFi v vsakem prostoru posebej. Prostor, ki ga ogrevate, se ne bo ohladil še dolgo po tem, ko boste IR-panele že izključili.

Prednosti IR-grelnega sistema

 • Okolju prijazno, saj ni neželenih emisij,
 • poraba ogrevanja je nižja za do 60 %,
 • pretvorba električne energije v IR-toploto je skoraj 100 %,
 • dolga garancija in življenjska doba,
 • ni stroškov vzdrževanja,
 • estetsko se podajo v vsak prostor,
 • potrebni samo minimalni gradbeni posegi ob montaži,
 • zmanjšuje možnost za nastanek plesni,
 • lahko vas greje slika, ogledalo ali tabla piši-briši,
 • možnost upravljanja na daljavo z IR Sun WiFi regulatorjem,
 • dodatni prihranki ob kombinaciji s fotovoltaiko.

Regulator IR-ogrevanja

IR Sun WiFi optimizira delovanje IR-ogrevalnih sistemov, saj vsakega spremeni v najbolj odziven, natančen in udoben sistem ogrevanja.

V kombinaciji s preprosto uporabo urnikov in naprednih algoritmov dovajanja toplote v prostor je regulator IR Sun WiFi izjemno energijsko učinkovit in prinaša do 30 % prihranka električne energije v primerjavi s klasičnimi termostati. Zato se odplača sam.

Kar šteje, so mnenja uporabnikov

Izkušnje iz prve roke so za kupce najpomembnejše, zato z vami delimo mnenja uporabnikov, ki se ogrevajo z IR-paneli sistema Ekosen.

Marcosa Tavaresa, vrhunskega nogometaša NK Maribor, je to gretje prepričalo: »Tovrstno ogrevanje je čisto in nimam nobenih težav. Na samo da je grelni sistem odličen, temperatura je enaka po celotnem prostoru in cena porabe je izredno nizka, zrak je svež̌ in ni prašenja. Ker smo vajeni tople Brazilije, želimo imeti odlično ogrevanje. IR-ogrevanje zelo priporočam.«

Podobnega mnenja je vrhunski biatlonec Klemen Bauer, ki pravi: »IR-ogrevanje bi priporočil vsakomur, ki mu je mar za zdravje in bi rad ob tem še privarčeval. Gre za izjemno preprost in energijsko varčen način ogrevanja, brez velikih posegov pri montaži (prenove objektov, novogradnje), pri čemer je občutek toplote nekaj posebnega. Močno priporočam.«

Aleks Pihler, še eden od vrhunskih nogometašev NK Maribor, pa zaključuje: »Če omenim toploto v prostoru, tudi prej ni bilo težav, vendar pa bi IR-grelne panele postavil pred vse prejšnje načine ogrevanja. Videz, vzdrževanje, stroški in drugo je pri IR-panelih bistveno boljše in enostavnejše.«

Želite izvedeti več o IR-ogrevanju?

Pravi naslov za svetovanje in nakup IR-grelnih panelov je brez dvoma podjetje Ekosen s svojimi dolgoletnimi izkušnjami in odličnimi referencami na tem področju. Za pripravo rešitve z njihovim sistemov ogrevanja pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10 ali pišite na e-naslov info@ekosen.si. Lahko pa jih obiščete v salonih:

 • v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), Ptujska cesta 17,
 • v Mengšu (pri Ljubljani), Gorenjska cesta 19,
 • v Kopru, Cesta Zore Perello-Godina 2.

Sponzorirana vsebina