Pozabite na slike: pletene košare so najlepši okras stene!

Ročno izdelan slamnat krožnik v prostor vedeno prinese rustikalni pridih, ne glede na to, kako ga uporabimo: za shranjevanje brisač, zelenjave ali morda ličil. Še en imenitni način uporabe takšnih krožnikov pa je, da jih obesimo na steno kot okras, s čimer ustvarimo boemski stil in plemenski občutek. Brez obotavljanja lahko torej snamemo slike in jih nadomestimo s slamnatimi izdelki!

dekoracija s slamnatimi košarami

Na hodniku

Predprostor ali hodnik bosta (še) bolj privlačna s slamnatimi košarami na steni. Lahko so grafični, pisani ali enobarvni – v vsakem primeru imajo velik estetski učinek. Namestimo jih nad garderobno klop ali obešalni regal. Košare se lahko z ostalo opremo ujemajo ali pa so ji popolnoma v kontrastu – kakor nam je ljubše.

V spalnici

Vsako boemsko ali podeželsko spalnico lahko zmehčamo ali poudarimo s steno, na kateri visijo pletene košare. Najboljša mesta zanje so nad vzglavjem ali na nasprotni steni, da jih lahko gledamo, ko ležimo v postelji. Zraven dodamo še ujemajoče se preproge in voilà: v prostor smo prinesli eleganco brez velikega napora.

V jedilnici

Jedilnica bo še bolj šik, če bomo na eno od sten obesili slamnate košare. Te lepo dopolnijo običajno minimalistično opremljen prostor, omehčajo grobi industrijski slog ali poudarijo rustikalnega. Če bomo s košarami kombinirali svetila, bo učinek popoln!

V kopalnici in dnevni sobi

Pletene košare na steni so nenazadnje imeniten okras kopalnic in dnevnih sob, ki jih navdihuje plemenski, afriški, etnični slog. Držimo se le pravila, da vedno obesimo na eno steno več košar skupaj. Po steni so lahko poljubno razporejene in brez določenega vzorca. S samo eno namreč ne bomo dosegli želenega dekorativnega rezultata.

Foto: Pinterest

Prejšnji članekPočitniško stanovanje nad piransko marino
Naslednji članekPristno bivanje: prenova hiše v Murglah
blank
Novinarka in prevajalka, v prostem času pa športnica in knjižni molj. Stalno je na lovu za novostmi s področja bivanja, pri čemer jo najbolj navdušujejo kombinacije naravnih materialov in modernih tehnologij. Če bi morala izbrati en sam kos pohištva, ki bi ga lahko vzela s seboj na neobljudeni otok, bi bil to knjižni regal.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite svoj komentar
Vpišite svoje ime

VARNOSTNA KODA *